'Benim için öldürme' blog metnine, bir kaç saatte binlerce Kürt imza attı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 28 Eylül 2011 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PKK'nın sivilleri katleden eylemlerine tepki olarak 4 Kürt genci tarafından açılan ?Benim için öldürme' blog metnine, bir kaç saatte binlerce Kürt imza attı.

PKK'nın sivilleri de kurban eden terör eylemlerine tepki gösteren 4 Kürt gencinin internette açtığı Kürtçe ve Türkçe ?Ser nave min mekuje/Benim için öldürme' isimli blog, bir kaç saatte binlerce Kürdün imza attığı PKK karşıtı kampanyaya dönüştü. Tepkisini sözde bırakmayan bir grup Kürt genci bir metin kaleme alarak ?Benim için ölme, öldürme..? diyerek sanal alemde platform oluşturdu.

İnternette, www.benimicinoldurme.blogspot.com adresi üzerinden ?PKK vurdukça? başlığıyla çarpıcı bir metin kaleme alan dört gencin hepsi Kürt. Ortak noktaları artık kör şiddet halini alan, kadın, çocuk tanımayan PKK saldırılarına karşı oluşları. Kürtçe ve Türkçe olarak ?Ser nave min mekuje/Benim için öldürme' diyen gençlerden avukat Gülçin Avşar, son dönemde saldırıların artması nedeniyle harekete geçtiklerini, talepler ne kadar meşru olursa olsun silahla bunların konuşulmadığını söyledi. Av. Gülçin Avşar, şunları söyledi:

Hep devlet suçlanıyordu

?Birileri kendini ve karşı tarafı öldürüyor. Şiddet ve ölümler azalmıyor. Talep edilen hiçbir şeyin kazanımı olmuyor. Biz kendi görüşlerimizi bugüne kadar anlatırken devlete, yaptığı yanlışları söyledik. Kürt meselesiyle ilgili konuşulduğunda devleti hep eleştirdik. Zaten eleştiriyorduk. Kimse PKK' ye yönelik bir laf etmedi. ?Senin yaptığın yanlış' demedi. Hiçbir yere bağlı değiliz, bireysel bir hareketiz. Kürdüz. Eğer PKK bunu bizim için yaptığını söylüyorsa, bizim için insanları öldürüyorsa bizim adımıza kimseyi öldürmesin. Muhatap olarak PKK'yi aldık. Bu söylemlerimiz onadır. Metni yaymanın bile ciddi bir eylem olduğunu düşünüyoruz. Bizi arayıp destekleyen, ilk kez Kürtlerin içinden birilerinin ?Kürdüm ve PKK benim için öldürüyorsa öldürmesin' denmesi pek çok kişiyi heyacanlandırmış. Bu metni, ?PKK bize ne yapar?' diye düşünerek kaleme almadık. Daha yeni Batman'da bir anne ve çocuğu öldürülmüşken burada kalkıp ?Benim başıma ne gelir?' hesabının yapılması çok ucuz.?

Dört gencin kaleme aldığı ve yankı uyandıran ?PKK vurdukça' başlıklı metinden bir bölüm şöyle: PKK vurdukça, siz gerillalar, öldürdükçe ve öldükçe daha güzel bir yer oluyor Türkiye. Kürtler başları daha dik yürüyorlar, haklılıkları da artıyor, daha da pekişiyor. Dün Siirt'e 5 kadın öldükten sonra Kürt kadını kendini daha özgür hissediyor. Siz karakollar basıp, mayınlar döşedikçe demokratikleşiyor ülkemiz...? HATİCE YAŞAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber