Öğretmenlerden sonra yöneticiler de MEBBİS kurbanı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Eylül 2011 06:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB'in personelle ilgili her tür kaydını tuttuğu MEBBİS sisteminde zaman zaman yaşanan sorunlar eğitimcileri defaten mağdur etmiştir.

Örneğin öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri zamanında açıklanamamış, MEBBİS'teki sorun nedeniyle öğretmenler saatlerce bilgisayar başında kalmak zorunda bırakılmıştı. Sorun çözümlendikten sonra özür grubu yer değiştirmeler gece geç saatlerde açıklanmıştı.


Saat 14:23 MEB, MEBBİS sorununu çözdü


Yöneticilerin zorunlu yer değiştirmelerin yapıldığı bu günlerde ise MEBBİS'deki sorun bu kez yöneticileri mağdur etmiştir.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Komisyon çalışmalarını Cumartesi, Pazar demeden gecenin geç vakitlerine kadar çalışarak işlemleri tamamlamış ve ertelediği 26 Eylül 2011 tarihinde sonuçları açıklayacağına dair sözünü tutmak için tüm çalışmayı sonuçlandırmıştır.

Okul yöneticileri de (bine yakın) bu söze istinaden yeni kurumlarını öğrenmek için Pazartesi sabahından itibaren bilgisayar başına geçmişlerdir.

İki günlük bekleyişin, telefon görüşmelerinin ardından İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünden;

?Zorunlu Yer Değiştirme Kapsamında yapılacak atamaların 26/09/2011 tarihinde Müdürlüğümüze ait web sitesinde yayınlanacağı bildirilmiştir.

Ancak, atamalar MEBBİS sisteminden kaynaklanan teknik bir aksaklıktan dolayı yapılamamıştır. Aksaklık giderildiğinde atamalar http://istanbul.meb.gov.tr adresinde yayınlanacaktır.?

açıklaması geldi.

Öğretmenleri defaten mağdur eden MEBBİS şimdi de yöneticileri mağdur etti.

MEB'in asıl hatası rotasyonların Eylül ayında yapılmasına ilişkin düzenlemesindedir. Yeni yapılan bu düzenlemenin doğru olmadığını tekrar vurgulamak isteriz.

Okullar açılmadan bu iş ve işlemlerin sonuçlandırılması gerekir. Aksi halde kurumlarda aksamalar olur. Yeni atanacak yöneticilerin oryantasyonu da düşünüldüğünde kurumların da yani eğitim öğretim sürecinde yaşanacak aksaklıklar daha fazla olacaktır.

İstanbul'da bin kadar yöneticinin yer değiştirmesini gerçekleştiremeyen bu sistemi kuranların gece gündüz demeden gereğini yapmaları ve sistemi çalıştırmaları gerekir.

Geçen yıl yapılan rotasyonlarda böyle bir sorun yaşanmadığı halde bu yıl yaşanması tercih sayısının 25'e çıkarılması ile başvuru sayısının çokluğu mutlaka etkili olmuştur fakat bu işin sorumlularının bu konuda gerekli tedbiri alması gerekirdi.

Onbinlerce öğretmenin yer değiştirmesinin geç de olsa yapabilen sistemin revize edilerek sorunun çözümlenmesi gerekir.

Bu sorunu çözümlenirken gelecekte yaşanabilecek sorunlar da düşünülmelidir. Yoksa sular kesildiğinde musluktan gelen TIS sesi gibi MEBBİS'in adı MEB(TIS) olacaktır.

Konuyu çözümsüz bırakmak gece gündüz çalışarak konuyu hazır hale getiren İl Milli Eğitim çalışanlarının emeğine de, atam bekleyen öğretmene de saygısızlıktır.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi


Saat 14:23 MEB, MEBBİS sorununu çözdü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber