Velilerden okul önünde eylem/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Eylül 2011 12:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MUĞLA'ın Bodrum İlçesi, Turgutreis Beldesi'nde, çocuklarının okula gidiş - gelişlerinde yolda can güvenliklerinin olmadığını ileri süren bir grup veli, Vedat Türkmen İlköğretim Okulu önünde eylem yaptı.

Bodrum-Turgutreis Karayolu?nun Cumhuriyet Caddesi bölümündeki okul önünde toplanan 20 veli, ?Çocuklarımıza can güvenliği istiyoruz?, ?Çocuklarımız ölmesin, ocaklar sönmesin?, ?Korkusuz okula gelmek istiyoruz?, ?Yollara kaldırım istiyoruz? yazılı, dövizler, taşıdı. Veliler, çocuklarının okula geliş-gidişlerinde can güvenliklerinin bulunmadığı gerekçesi ile duble yol olan Cumhuriyet Caddesi?ne kavşak yapılıp, trafik ışıkları konulması istedi. ?İlle biri ölünce mi önlem alınacak?? diyen velilerden İrem Kayalar (33), anasınıfı öğrencisi olan 5 yaşındaki kızını okula her gün kendisinin getirdiğini söyledi. Okulda 700 öğrencinin öğrenim gördüğüne dikkati çeken Kayalar, ?Bu çocuklar her gün derse yetişmek için yaya geçidi, olmayan yolda canlarını tehlikeye atarak karşıya geçmeye çalışıyor. Aynı şekilde ders çıkışında da bu yoldan evlerine dönüyor. Yolda bırakın yaya geçidin, kaldırım bile yok. Yoldan yürümek zorunda kalıyoruz. Bu nedenle kızımı okula getirirken, diğer üç yaşındaki çocuğumu evde bırakmak zorunda kalıyorum. Daha önce verdiğimiz dilekçeler nedeniyle belediye zaman zaman çocukların yolun karşısına geçişini sağlamak için zabıta görevlenriyor. Ancak, zabıtanın da gelmediği zamanlar oluyor. Bu nedenle çocuklara çoğu zaman yoldan geçerken veliler yardımcı oluyor. Bir an önce yolda kavşak düzenlemesi yapılıp, trafik ışıkları konulmasını istiyoruz? dedi.

Vedat Türkmen İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Süleyman Karaoğlan ise, velilerden yolda gerekli düzenlemelerin yapılması için imza toplanacağını belirtti. Karaoğlan, toplanacak imzaları, ?Valilik, kaymakamlık, milli eğitim müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı'na iletileceklerini söyledi. Velilerin eylemi sırasında, bazı öğrencilerin güçlükle yolun karşısına geçtikleri görüldü.

Veliler, tepkilerini dile getirdoikten sonra bir süre alkışlı protestoda bulunup, sesizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber