Meslektaşlarından öğretmenlerin kaçırılmasına tepki/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2011 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taksim meydanında bir araya gelen öğretmenler, meslektaşlarının bölücü terör örgütü tarafından kaçırılmasını protesto etti. Beyoğlu'nda toplanan Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) üyesi memurlar, son bir hafta içerisinde 12 öğretmenin PKK'lı teröristlerce kaçırılmasına tepki gösterdi. Taksim meydanından Galatasaray meydanına yürüyen grup, yaptıkları basın açıklamasında hiçbir hain girişim ve tehditin kahraman öğretmenleri kamu çalışanlarını bu millete hizmetten alı koyamayacağını dile getirdi.

Türkiye Kamu-Sen üyesi yaklaşık yüz kişilik grup, öğretmenlerin kaçırılmasını protesto etmek için Beyoğlu'nda eylem yaptı. Taksim meydanında toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla İstiklal Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti. Grup yürüyüş boyunca ?Hükümet uyuma öğretmenine sahip çık', ?PKK bizi yıldıramaz', ?Açılım açılım işte size açılım', ?Öğretmene kalkan eller kırılsın', ?Vatan sana canım feda', ?Kahrolsun PKK işbirlikçi ABD' şeklinde sloganlar attı.

Galatasaray meydanında grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, son bir hafta içerisinde, 7'si Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, 1'i Hazro ilçesinde ve 4'ü de Elazığ'ın Arıcak ilçesinde olmak üzere 12 öğretmenin PKK tarafından kaçırıldığını hatırlattı. Terör örgütünün 30 yıl içinde yüzü aşkın öğretmeni katlettiğini, okulları bastığını, eğitim yuvalarını yakarak eğitim hizmetini sekteye uğratmayı amaçladığını belirten Bostan, ?Tek amaçları, öğrencilerini ülkesine ve milletine faydalı donanımlı bireyler olarak yetiştirmek olan öğretmenlerimize yönelik bu hain saldırıları şiddet ve nefretle kınıyoruz. Hükümetin, kaçırılan meslektaşlarımızın bir an önce yuvalarına ve çok sevdikleri mesleklerine sağlıkla dönmelerini sağlamasını istiyoruz.? dedi.

Bölücü örgütün eğitimcilere ve okullara yönelik saldırısının asıl amacının çocukların iyi eğitim almasını, aydınlanmasını ve memleketine sadakatle bağlı vatan evlatları olarak yetişmesini engellemek ve böylece kendi insan kaynağını oluşturmak olduğunu ifade eden Bostan, ?Öte yandan öğretmenevlerine, kamu binalarına, devletin iş makinelerine saldıran katil sürüsü; kamu hizmetlerine engel olarak, vatandaşlarımız ile devletimiz arasındaki güven ilişkisini de rencide etmeyi hedeflemekte; bu sayede ideolojik propagandasının zeminini oluşturma arzusunu taşımaktadır.? şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin toprakları üzerinde bir çapulcu sürüsünün hüküm sürmesine göz yumacak bir muz cumhuriyeti olmadığını belirten Bostan, Türk devletine kimsenin kafa tutma cüretini gösteremeyeceğini, ancak devleti yönetme pozisyonunda olanların da bu şuurla hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

Devletin gücünü dost düşman herkese göstermesi gerekenlerin zaafiyet içerisinde olduğunda çetelerin düzene hâkim olduğunu savunan Bostan, şöyle konuştu: ?Ülkemizin bir kesiminde bugün yaşananların nedeni budur. Sözde Demokratik Açılım adına terör örgütü uzantılarına ve bölücü destekçilerine karşı gösterilen müsamahanın geldiği nokta; terörün azması, bölücülerin şımarması, huzurun ve birlikte yaşama duygusunun rencide olmasıdır.?

Hükümeti daha cesur hareket etmeye davet eden Bostan sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bugünden tezi yok, bölücü örgüte ve destekçilerine karşı en sert tutumu almaktan çekinmeyin. Bölücülere ekonomik, siyasal ve sosyal destek sağlayan unvanı ve sıfatı ne olursa olsun her unsura karşı ivedilikle tedbir alın. Bin yıldır her melanete kol kola karşı duran, her felaketi birlik ve beraberlik içerisinde defeden büyük milletimizin arasına nifak sokan bölücülük mikrobunu artık temizleyin. Bunun için ne gerekiyorsa yapın. Demokrasi, insan hakları, ekonomik ve sosyal talepler terörün malzemesi olamaz! Anne karnındaki bebekleri dahi katleden, ekmeğinin peşinde olan kamu çalışanlarını kaçıran, güvenlik görevlilerini şehit eden cinayet şebekesi demokrasinin ve siyasetin muhatabı değildir. Ne adına ve hangi sıfatla olursa olsun bölücü terör örgütü ve temsilcileriyle doğrudan ya da dolaylı müzakere edilmesi ve muhatap olunması kabul edilemez. Bu görüşmelerin bölücü örgüte ve faaliyetlerine meşruiyet kazandırdığı gözden kaçırılmamalıdır.?

Terör örgütü mensuplarına da seslenen Bostan, ?Okullarımıza saldıran bölücü çakallara da seslenmek istiyoruz ki; Hiç ümitlenmeyin: Ülkemizin fedakâr ve inançlı eğitimcileri, ülkemizin neresinde olursa olsun memleket evlatlarını ülkelerine ve milletine sadık ve faydalı bireyler olarak yetiştirmeye devam edeceklerdir. Yıllardır olduğu gibi bundan sonra da hiçbir hain girişim ve tehdit kahraman öğretmenleri ve kahraman kamu çalışanlarını bu millete hizmetten alı koyamayacaktır.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber