Bakan Akdağ: Yabancı doktor almak zorundayız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2011 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de Türk vatandaşı olmayan doktorların çalışmasının yasak olduğunu belirterek, "Bunu kaldırmaya çalışıyoruz, Türkiye'deki ulusalcı tavırlar buna engel olmak istiyorlar ama bunu gerçekleştirmek zorundayız" dedi.

Akdağ, Londra'da düzenlenen "Küresel Sağlık 2011- Sürdürülebilir ve Etkin Sağlık Hizmetleri" konulu konferansın açılış konuşmasını yaptı.

Türkiye'nin sağlıkta dönüşüm programını nasıl başardığını ve bu başarının diğer ülkelere nasıl örnek olabileceğini anlatan Akdağ, dünyanın üst üste iki ekonomik kriz geçirdiğini ancak Türkiye'deki sağlık sektörünün bu krizden çok az etkilendiğini belirtti. Sağlık hizmetlerini etkili ve sürdürülebilir bir şekilde sunma gayretinde olduklarını ifade eden Akdağ, iyi planlanmış, yapısal, sürdürülebilir bir Türkiye modeli oluşturduklarını, bunun ülkenin kendi sosyo-ekonomik gerçekleriyle de örtüştüğünü kaydetti.

Başarılı bir ''sağlıkta'' dönüşüm programına karşın Türkiye'de sağlık insan gücü sayısında yetersizlik olduğunu kaydeden Akdağ, "Ayrıca 1920'lerden kalma bir kanunda da Türkiye'de Türk vatandaşı olmayan doktorların çalışması yasak. Bunu kaldırmaya çalışıyoruz, Türkiye'deki ulusalcı tavırlar buna engel olmak istiyorlar ama bunu gerçekleştirmek zorundayız. Türkiye'deki halkın da küresel bilimden ve bilimadamlarından yararlanma hakkı olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber