Meclis bir ilkle işbaşı yapıyor/ Video

Kaynak : TRT
Haber Giriş : 30 Eylül 2011 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM, 2 aylık tatilin ardından çalışmalarına yarın başlıyor. Cumhurbaşkanı Gül, açılışta vekillere seslenecek. Açılış sonrası ise BDP'li vekillerin yemin etmesi bekleniyor. Başta yeni anayasa olmak üzere yoğun bir gündemi karşılamaya hazırlanan Meclis'in açılışında bir ilk de yaşanacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 2 aylık tatilin ardından çalışmalarına yarın başlıyor. Meclis'in yeni dönem açılışında bu sene ilk kez terör nedeniyle resepsiyon düzenlenmeyecek. Açılışta, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genel Kurul'a seslenecek. 12 Haziran Seçimlerinin ardından Meclis'i boykot edip yemin etmeyen BDP'li milletvekilleri de yarın yemin edecek.

Söz Yeniden Meclis'te

Türkiye, 12 Haziran seçimlerin ardından yemin krizleri, terör ve yeni anayasa sürecine ilişkin bir çok önemli başlığı geride bıraktı. 2 aylık tatilin ardından söz bir kez daha Meclis'te olacak.

En Önemli Gündem Maddesi Yeni Anayasa

Meclis'in yeni dönemde gündemi ise hayli yoğun olacak. Başta temel ilkeleri sivil, özgürlükçü ve insan haklarını öne çıkaracak yeni Anayasa çalışamaları teşkil edecek.

Meclis'in 24"üncü dönem 1. yasama yılı açılışı yarın yapılacak. İlk tören saat 14.00'teki Atatürk Anıtında gerçekleşecek. Ardından saat 15.00'te Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Genel Kurul'a geçecek.

Gül, Meclis'e Hitap Edecek

Meclis Başkanı Çiçek tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genel Kurula takdim edilecek. Gül'ün Türkiye'nin gündemine ilişkin önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Gül, Genel Kurul'a hitap etmesiyle açılış törenleri sona erecek. Ancak Genel Kurul çalışmalarına devam edecek.

BDP'lilerin Yemin Etmesi Bekleniyor

Meclis'i boykot edip yemin etmeyen BDP'lilerin yarın yemin etmesi bekleniyor.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı'nın konuşmasının ardından BDP'li vekilleri, yemin için kürsüye davet edecek.

Resepsiyon Bu Yıl Yok

Ayrıca her yıl meclis başkanı tarafından verilen açılış resepsiyonu, bu yıl, terör olayları nedeniyle düzenlenmeyecek.

Meclis Genel Kurulu'nun çalışmaları, 4 Ekim Salı günü başlaması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber