Bürokraside, Devlet Planlama Teşkilatı'nda görev almış bürokratların ağırlığı artıyor

Haber Giriş : 20 Ağustos 2003 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bürokraside, Devlet Planlama Teşkilatı'nda görev almış bürokratların ağırlığı artıyor


Bürokraside, Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) görev almış bürokratların ağırlığı artıyor.
Özellikle son dönemde ekonomi bürokrasinin kilit noktalarına DPT'de görev yapmış olan bürokratlar gelirken, Cavit Dağdaş'ın Hazine Müsteşar Yardımcılığına atanmasıyla, çeşitli kuruluşlarda üst düzeyde görev alan DPT kökenli bürokrat sayısı 17'yi buldu.
Hazine, Özelleştirme İdaresi ve Telekom'un başında, daha önce DPT'de görev almış bürokratlar bulunuyor.
Belirlemelere göre, son olarak Dağdaş'ın Hazine Müsteşar Yardımcılığına getirilmesi, DPT'nin bürokrasideki ağırlığını bir kez daha gözler önüne serdi.
Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı, Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Akdemir ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Sami Demirbilek DPT'de bir dönem görev yapmış isimler olarak sıralanıyor.
Bunun yanında Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Savaş Yıldırım, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdülkadir Atalık, Tarım Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Coşkun, BDDK Başkan Yardımcısı Ercan Türkan, Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen, AB Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Dönmez DPT kökenli bürokratlar arasında yer alıyor.
Bunun yanında, Zafer Yükseler Merkez Bankası Araştırma Genel Müdürü, Hacı Bayram Bulgurlu GAP İdaresi Başkan Yardımcısı, Ramazan Güven Enerji Üst Kurulu'nda Daire Başkanı, Muzaffer Keleş ve Cengiz Kıral da EPDK üyesi olarak görev yapan DPT bürokratları arasında yer alıyor.
Bunun yanında daire başkanı ve genel müdür seviyesinde de kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan DPT kökenli çok sayıda bürokrat bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber