TOKİ 1.883 kamu projesine hayat verdi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 04 Ekim 2011 07:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerine imza atan TOKİ, bugüne kadar kamu kurum ve kuruluşlarına 755'i okul, 781'i spor salonu ve 146'sı hastane olmak üzere toplamda 1.883 proje üretti.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yenilikçi uygulamalarıyla inşa ettiği modern, estetik ve kaliteli hizmet binaları ile kamunun gelişen ve değişen yüzü oldu. Bugüne kadar 1.883 adet kamu kurum ve kuruluşu projesine imza atan TOKİ, Milli Eğitim, Milli Savunma, Sağlık ile Maliye Bakanlıkları'na ait kuruluşlar ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na, önemli projeler inşaa etti. Okulların ve sağlık tesislerinin yanı sıra bakanlıklar ve diğer kamu kuruluşları ile yapılan protokoller kapsamında, ihtiyaç bölgelerinde sağlık, eğitim, spor tesisleri, karakollar, hizmet binaları, sevgi evleri ve yurtlar gibi birçok binanın yapımı üstlenen TOKİ, planlama, ihale ve inşaat konusundaki deneyimlerini kullanarak devlet kurumları ile işbirliği içinde önemli projelere imza atmaya devam ediyor. TOKİ, bugüne kadar diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği çerçevesinde 258'i Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol olmak üzere toplam 755 okul, 80 pansiyon, 781 spor salonu, Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokol ile 145 hastane, 90 sağlık ocağı, SHÇEK ile yapılan protokol ile de 24 sevgi evi, 18 engelsiz yaşam merkezi yapımını gerçekleştirdi.

Osmanlı'nın arşiv sitesini yapıyor

TOKİ'nin kamuya yönelik yaptığı çalışmaların başında Kağıthane'deki ?Milli Arşiv Sitesi' (Osmanlı Arşiv Sitesi) geliyor. Yapımı devam eden projeyle İstanbul'da bulunan arşivler özel korumalı tek merkezde toplanacak. Binada 350 kişilik araştırma salonu, araştırma enstitüsü, kütüphane ve müze, dijital arşivleme ünitesi, restorasyon ünitesi, yayın ve tanıtım hizmetleri ünitesi, 2 bin kişilik kongre merkezi ve sosyal tesisler yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber