Genelkurmay: Tüm birimlerimiz, TSK-AGI intranet ağı ile bir birine bağlı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2011 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balyoz davasına bakan mahkemenin talebi üzerine yazı gönderen Genelkurmay Başkanlığı, TSK-AGI intranet ağı ile komutanlıklara bağlı birimlerin birbirine bağlı olduklarını bildirdi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanık ve avukat yoklamasının ardından üye hakim Ali Efendi Peksak, yazışmalar neticesinde bazı kurum ve kuruluşlar tarafından mahkemeye ulaşan cevabi yazıları okudu. Bu yazılar arasında 2-3 ve 5'er sayfadan oluşan ve Genelkurmay Başkanlığı'ndan gönderilen 3 belge dikkat çekti. Belgelerde, mahkemenin isteği üzerine Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın intranet ya da network sistemi gibi bir ağ ile birbirlerine bağlı olup olmadıkları ve ortak bir internet bağlantısı kullanıp kullanmadıkları bilgisinin verildiği belirtildi. Belgede; TSK-AGI intranet ağı ile komutanlıklara bağlı birimlerin birbirine bağlı oldukları bildirildi. Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı'nda ise 02 Aralık 2004 tarihinden itibaren birliklerin ağ sistemi ile birbirlerine bağlı oldukları, 6 Mayıs 2011 tarihinden itibaren de ortak internet kullandıkları bilgisi verildi. Bu tarihten önce her birlik bünyesinde ayrı internet bağlantısının bulunduğu kaydedildi.

Üye Hakim Ali Efendi Peksak, Çağlayan'da bulunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından gelen cevabi yazıda da yeni kurulan adliye binasındaki en geniş ve kapsamlı duruşma salonu hakkında bilgi verildiğini açıkladı. Gelen cevabi yazıda C1 blok zemin katında bulunan duruşma salonunun, 50 sanık, 50 izleyici ve 20 avukat kapasitesine sahip olduğu belirtilmedi. Ayrıca salonda çok kanallı ses kayıt sistemi, ses ve görüntü miksleme sistemi ile gizli tanık bölümünün bulunmadığı belirtildi. Gelen evrakların okunmasının ardından, 196 sanıklı Balyoz davası tutuklu sanıklarından savunması alınmayan 11 tutuklu sanığın savunmasının alınmasına başlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber