Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Açıklama Yapabilecek Mi?

Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün son yaptığı sınav olan müdür yardımcılığı sınavına ilişkin tartışmalar bitmek bilmiyor. Sitemizi takip edenler hatırlayacaklardır; Müdür yardımcılığı sınav soru ve cevapları ancak gelen tepkiler üzerine yayımlanabilmiştir. Sınav sorularına ilişkin tepkiler ise hala görmezden gelinmektedir. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, şimdide, gönderilen sınav sonuç kağıtlarında adaydan adaya değişen alan soru sayısı bulunmaktadır.Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Mayıs 2005 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Merkezi sınav sonuçlarını adaylara göndermeden önce sınavı nasıl değerlendirdiğine ilişkin bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamada sınav konuları ve bu konuların yüzdesel ağırlığı yer almaktaydı. Açıklamanın tam metni için tıklayınız...

Ancak müdür yardımcılığı sınavına katılanlara gönderilen sonuçlar ortada bir yanlışlık olduğunu göstermektedir.

Örneğin "Eğitim kurumlarının özelliklerine ilişkin konular" başlığı altındaki soruların ağırlılı %15 olmasına rağmen bazı adayların sınav sonuç kağıdında 20 soru bazısında ise 15 soru üzerinden değerlendirme yapılmıştır.

Aynı durum; Türkçe Dilbilgisi, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi ve Ulusal Egemenlik, Kamu Yönetimi mevzuatı ile ilgili temel bilgiler, Genel Kültür ve "Millî Eğitim Mevzuatı, eğitim yönetimi, Türk eğitim sistemi ile ilgili temel bilgiler" gibi alanlar için de geçerlidir. Bu alanlarda da bazı adayların sınav sonuç kağıdında 15 bazısında ise 20 üzerinden değerlendirme yapılmıştır.

Konuya ilişkin eleştiriler memurlar.net forumunda geniş olarak yer almaktadır. Aşağıya söz konusu eleştirilerin yer aldığı başlıkların bir kısmı alınmıştır.

Sınav test soru sayıları neden farklı?
Müdür yardımcılığı sınav sonuçları
Sınav sonuçlarında hata yok mu?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber