Polis şifreyi çözüp saldırıyı önledi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 07 Ekim 2011 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ALPER SANCAR

Antalya'da gözaltına alınan iki teröristin üzerinde bulunan bir kâğıttaki şifreleri çözen polis, patlayıcı malzemelerin koordinatlarını tespit etti. Belirlenen noktada 10 kilo TNT ve 24 kilo A-4 bulundu

Antalya'da planlanan bombalı saldırının polisin planlı takibiyle engellendiği öğrenildi. Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı ile Antalya Emniyet Müdürlüğü,bölücü terör örgütü PKK'nın tatil kenti Antalya'da polis ve askere yönelik bombalı saldırı hazırlığında olduğunu tespit etti. Ekipler KCK/TM içinde faaliyet gösteren ve bir süre önce Mardin'den Antalya'ya yerleşen B.D. (25) ile karısı E.D.'nin (20) keşif çalışması yaptıklarını tespit etti. PKK'lı çiftin içinde bulunduğu araca salı günü akşam baskın gerçekleştirildi. Üst aramasında B.D.'nin kıyafetlerine gizlediği şifrelenmiş üzeri yazılı kağıt bulundu.

KONYAALTI BAĞLANTISI

Liste üzerinde çalışan ekipler bunun mühimmatın yerini gösteren koordinat olduğunu belirledi. Koordinatların yeraldığı Döşemealtı ilçesindeki ormanlık alan ile Kepez ilçesine bağlı Duraliler beldesindeki taşlık alanda arama yapıldı. Ormanda yapılan kazıda toprağa gömülmüş halde 10 kilo TNT kalıpları ile 24 kilo A-4 plastik patlayıcı ele geçirildi. İkinci yerde ise bomba düzeneğinde kullanılan 23 adet elektrikli kapsül ile 14 adet elektronik uzaktan kumandalı anahtar sistemi bulundu. Antalya polisi patlayıcıların Kuzey Irak'tan yurda sokulduğunu düşünüyor. Ele geçirilen bomba düzenekleri ise bombalı araçla tasarlanan eylemin uzaktan kumanda ile infilak ettirileceğini ortaya koydu. Öte yandan Antalya Konyaaltı ilçesine bağlı Üçoluk köyünde bir astsubay ile uzman çavuşun yaralandığı silahlı saldırı s o r u ş - turmasında bu konuyla ilgili ilginç bir bağlantı gündeme geldi. Askerlere saldırı düzenleyen ve kaybolan araçta bulunan iki kişinin karı-koca olabileceği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber