Atama bekleyen öğretmenler psikolojik olarak da zor durumda/ Video

Haber Giriş : 07 Ekim 2011 22:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Atama bekleyen bir grup öğretmen psikolojik olarak da zor durumda olduklarını belirterek sivil toplum örgütlerinden de destek beklediklerini söylediler.

Atama bekleyen bir grup öğretmen Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesini ziyaret ederek Şube Başkanı Ahmet Sert'le görüştü. Ziyarette yaşadıkları problemleri dile getiren ve devletin verdiği sözü tutmasını isteyen öğretmen adayları, psikolojik olarak da zor durumda olduklarını belirttiler. Hükümetin bu konuda sürekli vaatler de bulunduğunu söyleyen öğretmen adayları, her vaadin kendileri için yeni bir ümit olduğunu fakat her seferinde boşa çıkmasına artık alıştıklarını, sabırlarının ise tükenmek üzere olduğunu bu zor durumu sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşarak destek beklediklerini dile getirdiler.

Öğretmen adaylarının ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert, "Atama bekleyen tüm öğretmenlerin durumu, ülkemiz açısından her geçen gün biriken, biriktikçe yıkım potansiyeli artan sosyal bir sorundur. Bireyler açısından durum vahimdir. Üniversite mezunu olmuş, öğretmenlik bölümü okumuş fakat mesleğini bir türlü icra edemeyen, kendini geliştiremediği gibi mesleki bakımdan gittikçe körelen, ekonomik olarak sürekli geriye giden bir birey, bir çok bakımdan toplumsal soruna düşmekten kurtulamayacaktır. Bu durum ise hem birey, hem toplum hem de devlet açısından büyük riskler oluşturmaktadır" diye konuştu.

Sert, Türkiye'de yaklaşık 130 bin öğretmene ihtiyaç olduğunu, devletin ise kadrolu öğretmen atayarak hem eğitimin kalitesini artırmak, hem de işsizlik sorununa kalıcı bir çözüm üretmek adına kadrolu öğretmen ataması yapması gerekirken, ücretli öğretmenlik gibi ucuz işçilik anlamına gelen palyatif çözümlere yönelerek, sorunu tedavi etmesi gerekirken pansuman etmeyi tercih ettiğini söyledi.

Sert, "Diğer yandan devletin, acilen uzun vadede hangi branşta ne kadar öğretmene ihtiyacı olduğunu belirlemesi bu ihtiyaç doğrultusunda eğitim fakültelerine öğrenci alması gerekmektedir. Yoksa eğitim fakültesi okumuş veya pedagojik formasyon eğitimi almış bir sürü gencimiz ihtiyaç fazlası duruma düşecek, işsiz öğretmen yaftası vurulacak. Bu durum hem bazı sosyolojik sorunlara gebe olacak, hem de öğretmenlik mesleğinin itibarını zedeleyecektir. Eğitim-Bir-Sen olarak her zaman atama bekleyen öğretmenlerin yanında olduklarını ve bir an önce atanabilmeleri için mücadele ettiklerini belirten Ahmet Sert, "Umarız devlet öncelikli bir konu olan eğitimin nitelikli bir ortama kavuşması için gerekli adımları atacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber