Beyoğlu'nda vatandaş belediye yönetimine katılıyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Ekim 2011 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, vatandaşın belediye yönetimine katılımını sağlayan 'Vatandaş Başkan' projesini tanıttı. Demircan, "Vatandaşın kapısına kadar giderek hem hesap veren hem de gelen taleplere göre çalışmalarına şekil veren bir belediyecilik hedefliyoruz" dedi

OKTAY MEHMET

Belediyecilikte bilgi teknolojilerini kullanmadaki başarısı ile belediyecilik tarihinde çığır açan Beyoğlu Belediyesi, Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen CeBİT Bilişim Eurasia Fuarı'ndaki standı ile belediye hizmetlerini tanıttı. Ahmet Misbah Demircan, 'Vatandaş Başkan' projesinin belediyecilik anlayışına yeni bir soluk kattığını belirterek, 'Vatandaşı belediye yönetiminde söz sahibi yapan uygulama belediyecilikte temsili demokrasiden doğrudan demokrasiye geçişin adıdır. Vatandaşın kapısına kadar giderek hem hesap veren hem de gelen taleplere göre çalışmalarına şekil veren bir belediyecilik hedefliyoruz' dedi.

UYGULAMANIN 4 TEMEL SÜRECİ VAR

Beyoğlu'nda yaşayan her vatandaşın aynı zamanda belediyenin danışmanı ve yönetim ortağı olduğunu ifade eden Demircan, vatandaşın yönetime doğrudan katılımının belediye hizmetlerinde kaliteyi artırdığını söyledi. 'Vatandaş Başkan' modelinin dört temel uygulama süreci bulunuyor. Bunlar İnternette Kurulmuş Paralel Beyoğlu, Yedi Yirmi dört Kesintisiz Hizmet Platformu, Vatandaş Temsilcisi ve Birebir İletişim olarak sıralanıyor. Demircan, proje sayesinde vatandaşların kendilerine telefon, mail, SMS gibi dijital teknolojileri kullanarak ulaşmasını sağladığını söyledi.

Mobil ekip görev yapacak

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan belediye bünyesinde hizmet veren 4 kişilik mobil ekibin her gün en az 40 aileyi ziyaret ederek belediye hizmetlerinin kendilerine ulaşıp ulaşmadığını denetlediğini söyledi. Mobil ekibin vatandaşın istek ve dileklerini en kısa zamanda kendisine iletildiğini belirten Demircan, kendisinin de sorunların çözümünün takipçisi olduğunu söyledi. Mobil ekibin geçtiğimiz yıl 15 bin aileyi ziyaret ederek sorunlarını dinlediğini ifade eden Demircan bu yıl çıtayı yükselterek hedefi 400 bin aileye çıkardıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber