20 SSK hastanesi aynı bölgedeki devlet hastaneleriyle birleştirdi

Haber Giriş : 02 Mayıs 2005 07:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, 17 ilde devralınan 20 SSK hastanesini aynı bölgedeki devlet hastaneleriyle birleştirdi. Daha önce genel maksatla hizmet veren 8 SSK hastanesi de ?kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesine' dönüştürüldü.

19 Şubat 2005'te hayata geçirilen sağlıkta tek çatı yasasıyla Sağlık Bakanlığı SSK'ya bağlı 147 hastaneyi bünyesine kattı. Böylece bakanlığın hastane sayısı 813'e çıktı. Ancak devir, küçük iller ve bazı ilçelerde ?iki ayrı hastane' sorununu doğurdu. Nüfusu 30-40 bini bile geçmeyen pek çok ilde SSK'dan devralınanlarla birlikte Sağlık Bakanlığı'nın birden çok hastanesi oldu. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı, tek çatı uygulamasının ikinci safhası için düğmeye bastı. Öncelikle küçük iller ve ilçelerdeki ayrı hastaneler tek çatı altında birleştirilmeye başlandı. Şu ana kadar 17 ildeki 20 SSK hastanesi aynı bölgedeki devlet hastaneleriyle birleştirildi. İlgili hastanelerden bazılarının binaları devlet hastanesinin kullanımına verildi. Kapatılan 8 SSK hastanesi ise kadın doğum ve çocuk hastalıkları branş hastanesine dönüştürüldü.

Ağrı, Kars, Muş, Nevşehir, Niğde ve Iğdır illeriyle Amasya'nın Yeşilırmak ve Suluova, Artvin'in Arhavi, Bilecik'in Bozüyük, Bursa'nın Karacabey, İzmir'in Ödemiş, Kocaeli'nin Gölcük, Konya'nın Ereğli, Manisa'nın Salihli ve Soma, Muğla'nın Fethiye, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğlisi ve Çaycuma ilçelerindeki SSK hastaneleri, devlet hastaneleriyle bişleştirildi. Mardin, Burdur, Batman, Bartın, Ağrı, Tokat Turhal, Bursa Gemlik, Amasya Yeşilırmak ve Bilecik Bozüyük'teki SSK hastaneleri ise kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesine dönüştürüldü

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber