Emekliliğe teşvik, neden tüm kamu için düşünülmez?

Daha önce bazı kurumlarda hayata geçirilen ve olumlu sonuç alınan bir uygulama bulunmaktadır. Emekliliği dolan personel, emekli ikramiyesi yüzde 20 veya yüzde 30 oranında zamlı verilerek, emekliliğe teşvik edilmektedir. Bu uygulama son olarak hem Meclis'te hem PTT'de gündeme gelmektedir. Ancak, neredeyse tüm kamu kurumlarında, emeklilik için gerekli şartları taşımasına rağmen, emekli olduğunda alacağı aylık düşeceği için emekli olmayan ve kamuda iş verilmeyen bir çok personel bulunmaktadır. Bu şekilde bir uygulamanın genel düzenleme olarak çıkarılması halinde, hem kamu kurumları rahatlayacak hem de emeklilik sayesinde, bir sonrasi yıl daha fazla insan memurluğa alınabilecektir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ekim 2011 00:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm kamu kurumlarında, hem emeklilik yaşını hem de süresini dolduran personel bulunmaktadır. İstisnalar dışında, genel olarak bu personele iş verilmemektedir.

Diğer taraftan, bu personel, maaşları düşeceği için de emekli olmak istememektedir.

Yaşanan sorunu çözmek amacıyla daha önce bir kaç kurumda uygulanan güzel bir yöntem bulunmaktadır. Emekli ikramiyesinin zamlı ödenmesi yöntemi...

Şimdi bu öneri hem Meclis teşkilat kanunun değişikliği sırasında hem de PTT'nin AŞ yapılmasına ilişkin KHK taslağı sırasında gündeme gelmektedir. Ancak uygulamanın sadece bu iki kurumla sınırlı tutulmayarak genel bir düzenleme olarak çıkarılmasında fayda bulunmaktadır.

Bu sayede hem kamu kurumları daha rahatlayacak hem de emekli olan personel sayısının yerine genç personel alınabilecektir.

Bu hususu SGK, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı yetkililerinin dikkatine sunuyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber