İstanbul'un İlk Toplum Ruh Sağlığı Merkezi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2011 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul'un ilk Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Zeytinburnu'nda açıldı.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı ruhsal hastalığı olanlara hizmet vermek üzere her bölgede bir Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) açmayı planlıyor.

Bu çerçevede hizmete alınan ilk merkezin açılışı, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Deniz, Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar ve İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu'nun da katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Zeytinburnu'nda açılan İstanbul'un ilk Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM), Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne (BRSHH) bağlı olarak hizmet vermeye başladı.

Zeytinburnu Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nden Zeytinburnu ilçesi sınırlarında ikamet eden ve şizofreni gibi ''Psikotik Bozukluklar'' grubu içinde yer alan tanılardan birisi konmuş hastalar yararlanacak. Hastaların hizmet alabilmeleri için merkeze kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Zeytinburnu TRSM'de bireysel danışmanlık, hastaları hastalık, tedavi ve tedavinin olası yan etkileri konusunda bilgilendirmek (psiko-eğitim), hasta yakınlarını bilgilendirmek ve hastalığın neden olduğu problemlerle başa çıkmayı öğretmek gibi hizmetler verilecek.

Bunların yanısıra ilgisi ve yeteneğine göre hastayı, güzel sanatlar, müzik, spor gibi alanlara yönlendirerek uğraşı tedavisiyle hastalığın neden olduğu yeti kaybının azaltılması, hastanın sosyalleşmesinin sağlanılması, rehabilite edilmesi ve üretken hale getirilmesi hedefleniyor.

Ayrıca kayıtlı hastalar belirlenecek program çerçevesinde merkezde uzmanların gözetiminde günü birlik vakit geçirebilecek ve bu sürede öğle yemeği merkez tarafından karşılanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber