Vekil İmam Hatiplere İlişkin Kanunun Tam Metni

Diyanet İşleri Başkanlığının teşkilat kanununa eklenen geçici ile şuan çalışmakta olan vekil imamlar asil kadrolara atanmaktadır. Bu konuya ilişkin kanun teklifi 27/04/2005 tarihli Meclis Genel Kurulunda kabul edilmiş ve onay için Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e gönderilmiştir. Genel Kuruldaki görüşmeler sırasında iki önemli düzenleme daha yapılmıştır. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Mayıs 2005 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Daha önce kanun teklifinde, sadece kanunun yürürlüğe gireceği tarihte görevde olanlar asil kadrolara atanabileceği belirtilmişti. Yeni düzenlemede askerlik için görevden ayrılmış olanlar da asil kadrolara atanabilecektir.

2- Hali hazırdaki mevzuata göre vekil imamlıkta geçen süre asil kadrolara atanmada kazanılmış hak aylığında değerlendirilmemektedir. Kanunda bu konuya ilişkin de düzenleme yapılmıştır. Buna göre bu kanun ile atanacak olanların vekilllik süreleri kazanılmış hak aylığında değerlendirilecektir.

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Kanunun tam metni aşağıda yer almaktadır. (Not: Kanun onaydan sonra yürürlüğe girecektir.)

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

Kanun No. 5338

Kabul Tarihi : 27.4.2005

MADDE 1.- 22.6.1965 tarihli ve 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

GEÇİCİ MADDE 11.- İmam-hatip kadrolarına vekaleten atananlardan bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte görevli olanlar veya askerlik hizmeti nedeniyle söz konusu görevden ayrılmış olanlar Devlet Personel Başkanlığınca açılan kamu personeli seçme sınavlarının herhangi birinden, Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek yeterli puanı almış olmaları koşuluyla aynı göreve aday imam-hatip olarak atanmış sayılırlar. Bu kişilerden asaleti tasdik edilenlerin vekil imam-hatiplikte geçen hizmet süreleri, kazanılmış hak aylıklarında değerlendirilir.

MADDE 2.- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3.- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber