Salih Kapusuz, Tüm Teamülleri Alt Üst Etti

1999 yılından bu yana, sistem olarak oturtulmaya çalışılan merkezi memur yerleştirmesi, (Adalet Bakanlığı ile askeri kurumların memur alımları dışında) vekil imamların kadroya geçirilmesi yönündeki girişim ile önemli ölçüde yıpranmıştır. Devletin mühendise olduğu gibi, hemşireye olduğu gibi imam hatibe de ihtiyacı vardır. Ancak bu ihtiyaç vekil imamların kadroya geçirilmesi ile değil ihtiyaç duyulan kadroların ÖSYM'ye bildirilmesi ve bu kadrolara yapılacak başvuru ve puan durumuna göre yerleştirmeye göre olmalıydı... Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Mayıs 2005 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zira vekil kadrolara atanmış olmak kimseye bir hak kazandırmamaktadır. Sözleşmeli kadro gibi vekilliğin de geçici olduğunu bu kadroya atanan tüm adaylar bilmektedir. Vekillik hem geçici olduğu için hem hak kazandırmadığı için hem de ücreti düşük olduğu için bir çok aday tarafından tercih edilmemiştir. Şimdi bu nedenlerden dolayı tercih etmeyenler cezalandırılmaktadır. Yapılan kanuni düzenleme ile yeterlik sertifikasını almış olan ve KPSS'ye giren binlerce imam hatip adayı dışlanmaktadır.

Burada Sayın Kapusuz'un gözden kaçırdığı en önemli nokta, KPSS'ye girmiş olmanın hak kazandırmadığı gerçeğini göz ardı etmesidir. İlgili yönetmelikte de belirtildiği üzere; KPSS'ye girmiş olmak atanmada hak kazandırmamaktadır. KPSS, sadece ÖSYM'nin yayımladığı boş kadrolara başvuru hakkı tanımaktadır. Bu nedenle "bu adaylar KPSS'ye girmişti" demek hiçbir anlam ifade etmemektedir.

Sayın Salih Kapusuz'un cevap vermek istemediği bir diğer konu ise şudur. Diğer vekiller ne olacak? Vekil imam hatip tasarısına olumlu karşılayan bir hükümet hangi gerekçeyle vekil mühendis ve vekil öğretmenlere de aynı hakkı tanımamaktadır. Bu sorunun cevabı yoktur....

Kanun tasarısında yapılan ve bugünkü haberimizde verdiğimiz iki yeni düzenleme ise oluşturulan adaletsizliğin bir diğer boyutudur. Şöyle örnek verelim. Daha önce vekil imam hatip olarak çalışmış, sonra da KPSS ile asil kadrolara atanmış kişilerin vekillikte geçen süreleri kazanılmış hak aylığında değerlendirilmemektedir. Ancak bu düzenleme ile atanacak vekillerin, vekillik süreleri, kazanılmış hak aylığında değerlendirilecektir. Bu açık bir eşitsizliktir.

Sayın Kapusuz getirilen onca katkıya rağmen bu olumsuzlukların hiçbirini görmemiştir.

Memurlar.net olarak Cumhurbaşkanının bu yasayı veto edip etmemesi ile pek ilgilenmiyoruz. Burada önemli olan binlerce adayın vicdanında yaratılan adaletesizlik duygusudur... Cumhurbaşkanı, yasayı veto etse bile, yukarıda belirtilen hususların gözardı edilmesi durumunda, AK Parti grubu çoğunluğuna dayanarak yasayı aynen meclisten geçirecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber