TCDD'den nakil işlemlerine ilişkin açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ekim 2011 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PERSONEL VE İDARİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Sayı : B.1 l.2.DDY.0.71.00.03-903.02-69574 12/10/2011

Konu : Yer Değiştirme Kurulları.

İlgi: 28.02.2008 tarih ve B.1 l.2.DDY.0.71.00.03-903.02-11583 sayılı emir.

Nakil Kurulları ve çalışma esasları ilgi Genel Müdürlük emri ile belirlenmiştir. Söz konusu esaslar çerçevesinde Nakil Kurullarının 2011 yılı II Dönem çalışma programı aşağıya çıkarılmıştır.

1- Nakil isteğinde bulunacak personel (memur, sözleşmeli) emir ekine ilişik ?YER DEĞİŞTİRME SURETİ İLE ATANMA İSTEK FORMLARINI (memur, sözleşmeli) eksiksiz olarak doldurarak 25 EKİM 2011 tarihine kadar iş yerine iletecektir.

2- İşyerleri, bulunduğu işyerinde en az iki yılını doldurmayan sözleşmeli personel ve bir yılını tamamlamamış işçiler dışındaki, tüm nakil tekliflerini 28 EKİM 2011 tarihine kadar ilgili servis müdürlüklerine gönderecektir.

Servis Müdürlükleri, işyerlerinden gelen nakil isteklerini emir ekindeki (Örnek EK-1) tablolara uygun olarak ayrı ayrı işlemek suretiyle, yazılı ve dijital ortamda (Excel formatında) 04 KASIM 2011 tarihi akşamına Bölge Personel ve İdari İşler Müdürlüklerine göndermiş olacaktır.

Personel ve İdari İşler Müdürlükleri sicil, isim, unvan, işyeri adını kontrol ettikten sonra en geç 14 KASIM 2011 tarihi akşamına kadar gereği için ilgili Daire Başkanlığına, bilgi için Personel ve İdari İşler Dairesi Başkanlığına gönderecektir.

Merkeze bağlı teşkil müdürlükleri, yukarıda belirtilen esaslar çerçevesinde, nakil taleplerini gereği için bağlı bulunduğu Daire Başkanlığına, bilgi için Personel ve İdari İşler Dairesi Başkanlığına gönderecektir.

3- Yer Değiştirme Kurulları çalışmalarını 21 KASIM 2011 ? 25 KASIM 2011 tarihleri arasında tamamlayacaktır. Daire Başkanlıkları, merkeze bağlı teşkil müdürlüklerinden veya Personel ve İdari İşler Müdürlüklerinden EK-1 tablosuna işlenmiş olarak gönderilen nakil taleplerini, kadro ihtiyaçlarının belirlendiği 2011 Yılı TCDD Memur, Sözleşmeli Personel ve Daimi İşçi Kadro Cetvellerine göre titizlikle değerlendirecektir. 2011 Yılı TCDD Memur, Sözleşmeli Personel ve Daimi İşçi Kadro Cetvellerine göre nakli uygun olmadığı halde nakli uygun görülen, nakli uygun olduğu halde nakli uygun görülmeyen personelin, uygun görülme ve uygun görülmeme gerekçesi belirtilecek varsa belgeleri eklenecektir.

Uygun görülen talepler, Daire Başkanlıkları tarafından ilgili Genel Müdür Yardımcısının görüşü alındıktan sonra listelerini yazılı ve dijital ortamda (Excel formatında) 29 KASIM 2011 tarihine kadar Personel ve İdari İşler Dairesi Başkanlığına iletilecektir.

İlgi (a) emirde belirtildiği üzere, daireler arası yer değişimleri uygun görülen personel önerileri(Örn. 2/I den 3/II ye yani Yol servisinden Cer servisine), ayrı ve ilgili Daire Başkanlığına dağıtımlı olarak yapılacaktır. İlgili Daire Başkanlığı da yer değişimi konusundaki görüşünü zaman geçirmeksizin bildirecektir.

4-Daire Başkanlıklarınca uygun görülmeyen talepler, ilgili Genel Müdür Yardımcısı bilgilendirildikten sonra, Daire Başkanlığı tarafından, ilgili personele duyurulmak üzere iş yerine bildirilecektir.

5- Personel ve İdari İşler Dairesi Başkanlığı gönderilen nakil tekliflerini değerlendirerek uygun görülen teklifler gerçekleştirilecek, uygun görülmeyenler ise Daire Başkanlıkları, Bölge ve Teşkil Müdürlüklerine bildirecektir.

6-Karşılıklı yer değişimi yapılan (becaiş) personelin ilişikleri, karşılıklı ve eş zamanlı olarak kesilecektir. Karşılıklı yer değişimi isteğinde bulunanlardan birinin ilişik kesme tarihinden önce nakil isteğinden vazgeçmesi halinde her iki nakil işlemi birlikte iptal edilecektir.

7- Çok zorunlu haller dışında, onaylanmış yer ve/veya görev değişimi işlemlerinin iptali önerilemeyecektir. İptali zorunlu görülenler ise, gerekçesi açıkça belirtilmek ve ilgili Genel Müdür Yardımcısının uygun görüşü alınmak suretiyle Personel ve İdari İşler Dairesi Başkanlığına iletilecektir.

Yer, yer ve görev değişimleri yılda iki kez olarak topluca yapıldığından, yasal nedenler, Yönetim Kurulu Kararı, sağlık, eş durumu ve hizmeti aksatacak zorunlu haller dışında iş yerlerinin münferit talepleri dikkate alınmayacaktır.

Emir aynı zamanda Kuruluşumuzun web sitesinde (www.tcdd.gov.tr) yayınlanacaktır. Emir iş yeri amirlerince tüm personele mutlak suretle duyurulacaktır. Ayrıca; iş yeri ilan panoları, giriş-çıkış kapıları, evamir defteri, sosyal tesisler ve personelin görebileceği diğer yerlere asılacaktır.

Bilgi alınmasını ve gereğini rica ederim.

Mustafa ÇAVUŞOĞLU

Genel Müdür Yardımcısı

EK

1-İSTEK FORMU

2-TABLO (EK-1)

DAĞITIM:

U Listesi

SENDİKALAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber