Kamu-Sen: 4-C'lilere verilen sözler tutulsun/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2011 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, 4-C'li çalışanlara aile yardımı yapılması için eylem yaptı. Seçim öncesinde kendilerine verilen sözlerin tutulmasını isteyen eylemciler, Sirkeci postanesinden Başbakan Erdoğan ve diğer hükümet üyelerine mektup gönderdi.

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkan Yardımcısı Doç. Dr. M. Hanefi Bostan ve yaklaşık 50 kadar 4-C'li çalışan, özlük hakları ve alie yardımı için Sirkeci'deki Büyük postane önünde eylem yaptı. Grup, ?4-C'lilere hemen şimdi kadro', ?Verilen sözler tutulsun' şeklinde sloganlar attı.

Grup adına basın açıkması yapan Bostan, 4-C'lilerin yıllık izni, iş güvencesi, sosyal yardım gibi hakları bulunmazken, maaşlarının son derece düşük olduğunu aktardı. 2010 yılında yapılan toplu görüşmelerde bütün kamu çalışanlarına aile yardımı verilmesi konusunda hükümetle memur sendikalarının anlaştığını belirten Bostan, "2011 yılı başında çıkarılan kanunla sözleşmeli personelin aile yardımından faydalanması sağlanmış, yalnızca 4-C'li personel bu uygulamanın dışında tutulmuştur." dedi.

Hanefi Bostan, 2011 seçimleri öncesinde, çeşitli sözlerin verildiğini hatırlatarak, "4-C'li personelin aile yardımından faydalanması için gerekli Bakanlar Kurulu Kararının hazır olduğunu 19 Nisan 2011 tarihinde açıklamıştı. Açıklamanın üzerinden 6 ay geçti; genel seçimler bitti ve verilen sözler unutuldu, ilgili karar bir türlü çıkarılmadı. 4-C'li personelin bu ödenekten mahrum bırakılması, eşitlik ve hakkaniyet ilkesiyle bağdaşmayan bir durum arz etmektedir.? Dedi. Bostan, ?Türkiye Kamu Sen olarak, 4-C'li çalışanların aile yardımından faydalandırılmasını, kadroya geçirilmesini ve durumlarının iyileştirilmesi için gerekli çalışmalara bir an önce başlanılması istiyoruz." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından postaneye giren eylemciler yanlarında getirdikleri mektupları Başbakan Erdoğan ve hükümet üyelerine gönderdi. Kamu-Sen üyesi grup eylemin ardından olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber