Profesörlük juri üyesinin, adayla ortak yayını ortaya çıktı. Komisyon feshedildi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Ekim 2011 09:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

TURAN / İSTANBUL

Fırat Üniversitesi Rektörü A. Feyzi Bingöl'ün rektörlüğü döneminde dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e 'eşi başörtülü' denilerek fişlenen Ahmet Baylar, bu defa 'akademik engelle' mücadele veriyor. 'Profesör' unvanı alabilmesi için '5 Yıllık Doçentlikte Bekleme Süresi'ni doldurmasına ve bütün yeterlilik kriterlerini taşımasına rağmen profesör yapılmayan Baylar, bu defa jüri oyununu bozdu. Elazığ Fırat Üniversitesi'nde 1 profesörün alınacağı kadro için oluşturulan jüriden bir üyenin, profesör adaylarından biriyle çok sayıda ortak yayın yaptığını belgeleyen Baylar, Danıştay kararlarına aykırı 'jüri aday bağını' belgeleyerek komisyonun feshedilmesini sağladı.

Fırat Üniversitesi'nin açtığı 1 profesör kadrosu için Doç. Dr. M. Emin Emiroğlu ile birlikte jüri karşısına çıkan Fırat Üniversitesi Öğretim Doç. Dr. Ahmet Baylar, jüri üyesi olan Yıldız Teknik Üniversitesi Profesörü Hayrullah Agaçcıoğlu ile Emiroğlu arasında çok sayıda ortak yayın olduğunu belgeledi. Danıştay 8. Dairesi'nin 'jüri üyelerinin, adaylarla ortak çalışma yapmış olmaması' gerektiği konusundaki kararını gerekçe göstererek üniversite yönetimine dilekçe veren Baylar, böylece jüri üyeliğinin düşürülmesini ve yeni kurulacak jüri ile kadro alımının tekrarlanmasını sağladı. Baylar, "Şimdi komisyon bir daha toplanacak. Yeni jüri oluşturulacak ve değerlendirme yeniden yapılacak" dedi.

YÖNETMELİKLE PUANI KIRILDI

Rektör Feyzi Bingöl'ün yönetiminde sistematik baskıların arttığını belirten Baylar, profesörlüğünün engellenmesi için yapılan girişimlerin de yaşadığı sürecin parçası olduğunu söyledi. 1995 yılından beri Fırat Üniversitesi'nde çalıştığını belirten Baylar, sistematik baskının, bütün şartları taşıyor olmasına rağmen üniversitenin gazetede kadro ilamını yayınlamamasıyla başladığını kaydetti. Baylar, yönetmelik değişikliğiyle 2 bin 700 olan puanının 1250'ye düşürüldüğünü de iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber