Vekil ebe hemşirelere 10 gün içinde kadro

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ekim 2011 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hikmet ÇOLAK KHK nin on gün içinde çıkacağını belirtti.

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay ERÖZGÜN, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hikmet ÇOLAK' ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Tüm Sağlık Sen Genel Sekreteri Yüksel Kılıç ve Tüm Sağlık Sen Ankara İl Sekreteri Fevziye CANSEVER hazır bulundu.

TÜM SAĞLIK SEN ?DEN PERSONEL GENEL MÜDÜRÜNE ZİYARET

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay ERÖZGÜN, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hikmet ÇOLAK' ı ziyaretinde sağlık çalışanlarının sorunlarını ve beklentilerini dile getirerek bu konularda Bakanlıktan sorunların çözülmesini talep etti.

VEKİL EBE HEMŞİRELERE KADRO

Ziyarette, Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay ERÖZGÜN, Kanun Hükmündeki Kararnameden, sağlık çalışanlarının endişelerinden ve beklentilerinden bahsederek, 4/B kadrosuna yeniden elaman alımının durdurulmasını istedi. Daha önce Vekil Ebe Hemşire olarak çalışıp dört beş yıl bu şekilde Sağlık Bakanlığına Hizmet ürettikten sonra Aile Hekimleri ile anlaşarak aile sağlığı elemanı olarak çalışmaya başlayan ebe hemşirelerin de Vekil Ebe Hemşirelere verilecek kadro hakkından yararlandırılmasını aile sağlığı elemanlarının bu yönde bir beklenti içinde bulunduklarını vurguladı.

Önceki dönemlerde rapor halinde sunduğumuz önerilerimizin çoğu, çabalarınız sonucunda çözüme kavuşturulmuştur. Bazı sorunların halen devam ettiği ve çözüme ulaştırılmadığı gözlenmiş olup, var olan sorunların tekrar değerlendirilerek çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz diyen ERÖZGÜN, söz uçar yazı kalır taleplerimizi yazılı olarak takdim ediyorum diyerek hazırladıkları dosyayı ÇOLAK' a verdi.

BAZI TALEPLERİNİZ KHK İLE ÇÖZÜLECEK

ÇOLAK, ?bu taleplerinizin önemli bir kısmı KHK kararname çıktıktan sonra ele alınması gerekmektedir. KHK ile sistem değişmektedir. Bu yapısal değişiklik içinde bu sorunlara çözüm üretmemiz gerekecektir. Bazı konularda sendikalarla biz karşı taraflarda değiliz aynı taraftayız. KHK çıkmadan bu konularda şu şudur denilmesi doğru değildir. Meydana gelecek yapısal değişiklik elbette ki belli zorlamaları da yapacaktır. Ümit ediyorum zorlamalara kısa sürede çözüm üreterek yeni sistemi oturturuz? dedi.

VEKİL EBELERE KADRO VERİLMESİ KHK VAR

ÇOLAK, Başbakanlığa sunduğumuz Kanun Hükmünde Kararname de Vekil Ebe Hemşirelere Kadro verilmesi var, 4/B kadrosuna elaman alınmasına bende karşıyım ancak maliye Bakanlığı 4/A dan kadro vermediği için personel ihtiyacımı 4/B yolu ile karşılıyorum malum yetersiz personel istihdamı hizmet üretilmesinde aksamalara yol açmaktadır. Sendikalar Maliye Bakanlığına personel yetersizliği konusunda baskı yapsın bu sorunları birlikte çözelim bizde 4/B statüsünde eleman almayalım buna Bakanlık olarak bizde karşıyız ama şartlar bu alımları yapmaya bizi zorluyor dedi.

Sağlık çalışanları arasında Aile içi şiddeti önlemek için çalışma yapıyoruz bu çalışmaları personel nakil atamalarına da yansıtacağız diye ÇOLAK; Nakil atama yönetmeliğinde şiddeti önleyecek hükümler koyacaklarını vurguladı.

ORTAOKUL MEZUNLARININ DURUMUNU İNCELEYECEĞİM

Görevde yükselme sınavına katılamayan ortaokul mezunlarının durumunu inceleyeceğini belirten ÇOLAK, Kanun Hükmünde Kararname tahminen on gün içinde çıkar ondan sonra görevde yükselme sınavlarını diğer yönetmelik değişikliklerini yeniden ele alıp çözüme kavuşturacağız dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber