Maliye Bakanlığı, MEB personelinin ek ödeme oranlarını tırpanladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ekim 2011 00:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir Sen'in açıklamsı

652 sayılı KHK'nin 42'inci maddesinin üçüncü fıkrası hükmüne göre; ?Ek ödemenin oranı ile usûl ve esasları; görev yapılan birim ve iş hacmi, görevin önem ve güçlüğü, görev yerinin özelliği, çalışma süresi, personelin sınıfı, kadro veya görev unvanı, derecesi, atanma usûlü ile emsali veya benzeri görev ve unvanlarda bulunan personele malî haklar kapsamında yapılan her türlü ödemeler dâhil almakta oldukları toplam ödeme tutarları gibi kriterler birlikte veya ayrı ayrı dikkate alınarak, Maliye Bakanlığının uygun görüşü üzerine Bakan tarafından belirlenir.?

Bu doğrultuda şeflere, memurlara, hizmetlilere, şube müdürlerine, il eğitim denetmenleri ve yardımcılarına verilecek ek ödeme oranları konusunda Maliye Bakanlığı görüşünün Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildiği bilgisine ulaşılmıştır.

Buna göre;

Şeflere; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından % 130 oranında ek ödeme teklif edilmişken Maliye Bakanlığı, Ankara-İstanbul-İzmir büyükşehir belediyesi, diğer büyükşehirler ve diğer illerde bulunan kurumlarda derece-kademelere göre % 75 ila % 115 oranı arasında ek ödeme verilmesi konusunda görüş belirtmiştir.

Memurlara; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından % 110 oranında ek ödeme teklif edilmişken Maliye Bakanlığı, Ankara-İstanbul-İzmir büyükşehir belediyesi, diğer büyükşehirler ve diğer illerde bulunan kurumlarda derece-kademelere göre % 70 ila % 110 oranı arasında ek ödeme verilmesi konusunda görüş belirtmiştir.

Hizmetlilere; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından % 90 oranında ek ödeme teklif edilmişken Maliye Bakanlığı, Ankara-İstanbul-İzmir büyükşehir belediyesi, diğer büyükşehirler ve diğer illerde bulunan kurumlarda derece-kademelere göre % 63 ila % 90 oranı arasında ek ödeme verilmesi konusunda görüş belirtmiştir.

Şube Müdürlerine; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından % 150 oranında ek ödeme teklif edilmişken Maliye Bakanlığı, Ankara-İstanbul-İzmir büyükşehir belediyesi, diğer büyükşehirler ve diğer illerde bulunan kurumlarda derece-kademelere göre % 130 ila % 150 oranı arasında ek ödeme verilmesi konusunda görüş belirtmiştir.

İl Eğitim Denetmenlerine ve yardımcılarına; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından % 170 oranında ek ödeme teklif edilmişken Maliye Bakanlığı, Ankara-İstanbul-İzmir büyükşehir belediyesi, diğer büyükşehirler ve diğer illerde bulunan kurumlarda derece-kademelere göre % 105 ila % 140 oranı arasında ek ödeme verilmesi konusunda görüş belirtmiştir.

Görevlendirme öğretmenlere ise (375 sayılı KHK ile verilen ek ödemelerine dokunulmamak üzere) Maliye Bakanlığınca % 90 oranında ek ödeme verilmesi konusunda görüş belirtilmiştir.

Söz konusu oranlar 14/09/2011 tarihi itibariyle uygulamaya konulacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber