Kamuya ait sağlık tesislerinin ortak kullanıma açılmasına ilişkin uygulama deprem bölgesindeki illerde de yaygınlaştırılıyor.

Haber Giriş : 21 Ağustos 2003 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamuya ait sağlık tesislerinin ortak kullanıma açılmasına ilişkin uygulama deprem bölgesindeki illerde de yaygınlaştırılıyor.

Eylül ayından itibaren Sakarya, Bolu, Düzce ve Kocaeli'de de SSK'lılar devlet hastanelerinden yararlanabilecek.

Kamuya ait sağlık tesislerinin ortak kullanıma açılması uygulamasının kapsamı genişletiliyor. Tüm Türkiye'ye yaygınlaştırılması hedeflenen proje Eylül ayından itibaren deprem bölgelerinde de uygulanmaya başlayacak.
Ankara, İstanbul, İzmir, Yalova, Sivas ve Rize'nin ardından, Bolu, Düzce, Kocaeli ve Adapazarı'nda da SSK'lı hastalar devlet hastanelerinden yararlanabilecek.
Türk Metal Sendikası tarafından düzenlenen, Metal Çocuk Arkadaş Kulübü'nün ?Dostluk, Barış, Kardeşlik Plaket Töreni?ne katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu da bu illere yönelik çalışmayı doğruladı. Bakan Başesgioğlu konuyla ilgili olarak, ?6 ilde başlattığımız pilot uygulamayı genişleteceğiz. Zaten bu şekilde başladık.
Öncelikle deprem bölgesinde bulunan kamu sağlık tesislerinin ortak kullanımı söz konusu. Kocaeli, Bolu, Düzce illeri başta olmak üzere uygulamayı genişletmek istiyoruz. Şu anda altyapı çalışmaları devam ediyor.? dedi.
Uygulamanın izlenmesi ve altyapı çalışmalarının tamamlanması ile tüm Türkiye'ye yaygınlaştırılması hedeflenen ortak kullanım projesinin deprem bölgesinden sonra Bingöl, Erzurum, Muş gibi Doğu illerinde de başlaması bekleniyor.

ntvmsnbc


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber