Bakan Çelik: İntibak yasası ile ilgili emekli dernekleri ile görüşeceğiz/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2011 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emekli vatandaşların aylıklarındaki farklılığı gidermeye yönelik intibak yasası ile ilgili emekli dernekleri ile görüşeceklerini söyledi. Çelik, sorunun kademeli bir şekilde çözüleceğini aktardı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Giderilmesi konulu konferansa girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. ?İntibak yasası ile ilgili çalışmalar hangi noktaya geldi?? şeklindeki soru üzerine Bakan Çelik, "İntibak konusu kamuoyunda özellikle emekliler arasında yoğun bir şekilde seçim döneminde tartışıldı. Sayın Başbakan'ın seçim meydanlarında ifade ettiği, hükümet olarak da 61. hükümet kurulduktan sonra yaptığımız çalışmalar var. Şu anda özellikle 1981 öncesi ile 2000 yıllarına kadar emekli olan vatandaşlarımız arasındaki aynı süreli çalışmalarına rağmen, aynı şartlarda çalışmalarına rağmen emekli aylıklarındaki ücret farkı ve aylık bağlamadaki sistem farkından kaynaklanan farklılıkları gidermeye dönük bir çalışmayı bakanlıklar arasında belli bir noktaya getirdik.? diye konuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak, emekli dernekleri ile bir araya geleceklerini söyleyen Çelik, ?Kendileri ile bu tabloyu paylaşacağız, sonra da gerekli düzenlemeleri TBMM'ye taşımış olacağız." dedi.

Bir gazetecinin, "Kızılcahamam'daki toplantıda bunun gündeme geldiği ve Başbakan'ın size talimat verdiği yönünde haberler var.? şeklindeki sözleri üzerine Bakan Çelik, ?Bütün konular değerlendirildi, toplumun beklentileri çerçevesinde. Bu anlamda intibak konusu da geldi ve yapılan çalışma anlatıldı. Yapılan çalışmada bu çerçevede." şeklinde konuştu.

Yasanın ne zaman yetiştirileceğine dair bir takvim olup olmadığı konusunda ise Çelik, "Hükümet programımızda kademeli bir şekilde bu sorunun çözüleceği ifade ediliyor. Sosyal taraflarla görüşünce tablo çok daha net ortaya çıkmış olacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber