Vekil bürokrata Çankaya yasağı

Haber Giriş : 04 Mayıs 2005 07:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sezer, geçen cuma günü GAP idaresi tarafından her yıl geleneksel olarak Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törene kimlerin katılacağının listesini detaylı şekilde incelemeye aldı.

Cumhurbaşkanı Sezer, onaylamadığı halde hükümet tarafından görevde tutulan vekil bürokratların Köşk'teki törenlere gelmelerine yasak koydu. Sezer, geçen cuma günü bu durumdaki 3 bürokratın adlarını tören listesinden çıkarttı.

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer kendisinin onay vermediği üst düzey bürokratların hükümet tarafından vekaleten görevde tutulmasına tavır koydu ve Çankaya Köşkü'ne girmelerine yasak getirdi. Edinilen bilgiye göre Sezer, bu uygulamasını geçen hafta cuma günü başlattı ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan üç bürokratın Çankaya Köşkü'ndeki bir törende yer almasını engelledi.

Sezer, her yıl geleneksel olarak GAP İdaresi tarafından GAP bölgesindeki okullar arasında düzenlenen yarışmada dereceye giren çocuklar için Çankaya Köşkü'nde geçen cuma günü düzenlenen törene kimlerin katılacağına dair detaylı bir inceleme yaptı. Sezer listede, kendisinin daha önce atanmasına onay vermemesine rağmen hükümet tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki görevlerini vekaleten yürütmelerine olanak sağlanan üç üst düzey bürokratın yer aldığını gördü. Sezer, bu bürokratların listeden çıkarılmasını istedi. Cumhurbaşkanı'nın bu tavrı nedeniyle üç bürokrat Çankaya Köşkü'ndeki törene katılamadı.

Sezer'in bundan böyle Çankaya Köşkü'ndeki kabul ve törenlere, kendisinin onay vermediği, vekaleten göreve getirilen bürokratların katılmasını kabul etmeyeceği bildirildi. Devlet içinde bu durumda 300'e yakın bürokrat bulunuyor.

?Komşu'yu ağırladı

CUMHURBAŞKANI Sezer, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov ile Türkiye-Bulgaristan sınırında ikinci bir gümrük kapısı açılması ile Türkiye-Bulgaristan-Romanya arasındaki Balkan Zirvesi'ne Yunanistan'ın da alınmasında anlaştılar. Pırvanov'u Köşk'te karşılayan Sezer, ?Yılda 1.8 milyar doları aşan ikili ticaretimizle, Bulgaristan ülkemizin Balkanlar'daki ikinci büyük ticaret ortağı. Bulgaristan'da yatırım yapan yabancı firma sayısı yönünden ise Türkiye birinci sırada' dedi. Pırvanov da, yakında iki ülke arasında yeni bir sınır kapısı açılacağını duyurdu. Sadece ?iki iyi komşu' değil, ?dost ve müttefik' de olduklarını vurgulayan Pırvanov, Türkiye'den ayrıldı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber