Emniyet'ten özel sektöre beyin göçü

Haber Giriş : 04 Mayıs 2005 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurtdışı tecrübesi olan, yabancı dil bilen polis müdürleri yüksek maaşlarla özel sektöre transfer oluyor.

Ağırlaşan çalışma şartlarına karşın ekonomik sıkıntıları çözemeyen üst düzey polisler birer birer teşkilattan ayrılıyor. Özellikle yurtdışı tecrübesi olan, yabancı dil bilen polis müdürleri yüksek maaşlarla özel sektöre transfer oluyor.

Emniyet teşkilátı, nitelikli elemanlarını özel sektöre kaptırmaya başlayınca, bunun nedenlerini ortaya koymak için bir araştırma yaptı. Bilhassa, özel güvenlik yasasının çıkması ayrılmaları artırdı. Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı'nın belirlemelerine göre, halen 784 birinci sınıf, 682 ikinci sınıf emniyet müdürünün bulunduğu Emniyet Genel Müdürlüğü'nde, yalnızca 2004'te 89 müdür teşkiláttan ayrıldı. Son dört yılda, emekliliğini isteyen ya da istifa yoluyla ayrılan emniyet müdürlerinin sayısı ise 479. Bir başka ifadeyle Polis Akademisi'nden 1985 döneminde mezun olan 160 kişiden 85'i bugün teşkilátta çalışmıyor.

ÜÇ ANA NEDEN

Ağır çalışma koşullarından şikáyet eden polislerin teşkiláttan kopmalarının sebeplerini araştırmak amacıyla hazırlanan raporda, ayrılma nedenleri üç ana başlık altında toplanıyor.

1- Polis sayısı yeterli değil. Beş polisin yapması gereken işi bir polis yapıyor.

2- Yapısal bozukluk ve üstteki yığılma. 8-10 yıldır üst kademelerde bir yığılma var ve alt kadrodakiler, ?Benim il emniyet müdürü olma imkánım yok' diyerek teşkilata veda ediyor.

3- Teşkiláttaki gizli işsizlik. Organizasyon yapısında ciddi bozukluk var. İşini çok iyi bilen, teknik bilgisi yüksek, dil bilen personel ilgisiz şubelere ya da şehirlere atanıyor.

Cerrah'ın korumaları Erdal Acar'a transfer oldu

İSTANBUL Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın yakın korumalığını yapan özel eğitimli üç polis, emekli olup işadamı Erdal Acar'ın yanında koruma görevlisi olarak işe başladı. Dört ay önce emekli olan ve her biri keskin nişancı polis memurları Abdullah Yazıcı, Erdal Kuyubaş ve Metin Süer, Özel Harekát Şube Müdürlüğü'nde çalıştıktan sonra VIP ve yakın koruma eğitimi aldı. Polislerin, ABD'de FBI'ın yakın koruma kurslarına katıldıkları bildirildi. Yıllarca İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki hizmet binasına korumasını yaptıkları emniyet müdürleri ile birlikte gidip gelen koruma polisleri, geçtiğimiz günlerde Erdal Acar ile Emniyeti de ziyaret ettiler. Acar, ?Bu arkadaşlar işlerinin en iyisi, ben de kendi güvenliğim için onları tercih ettim' dedi.

Erdal Acar'ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ilk ve tek transferi koruma polisleri değil. Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir döneminin Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Gündüz Memişoğlu da emekli olduktan sonra Acar'ın şirketlerinde yönetici olarak göreve başladı. Acar'ın şirketlerinde iki de emekli generalin danışman olarak görev yaptığı bildirildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber