Öğretmen Yer Değiştirmelerinde Yaşanan Tereddütler

Milli Eğitim Bakanlığınca .pdf formatında yayımlanan 2005 yılı Yer Değiştirme Kılavuzunu, 26/04/2005 tarihinde sitemizde internet sayfasına uyumlu olarak yayımlamıştık. Ancak, bu yılki yer değiştirmelerde bir çok yeni düzenleme bulunmaktadır. Düzenlemelere ilişkin bilgi alış verişleri sitemizin Forum bölümünde devam etmektedir. Diğer taraftan, Bakanlık il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden gelen çok sayıda soru üzerine 13 maddelik bir açıklama yayımlamıştır. Açıklamanın tam metnini görmek için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Mayıs 2005 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlığın yayınladığı 2005 yılı yer değiştirme kılavuzı için tıklayın.
Forumda bilgi alış verişine katılmak için tıklayın.
1) İller Arası Genel Yer Değiştirme için, alanlar bazında illerin ihtiyaç yoğunluğu sırasını görmek için tıklayınız.
2) Fen, Sosyal Bilimler ve Anadolu Liselerinin 2005 yılı yer değiştirmelerine ilişkin kontenjan listesi için tıklayınız.
İnternetten başvuru için tıklayınız.


Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Tarafından Yapılan Açıklama

İLGİ : 25 Nisan 2005 tarih ve 2005/27 sayılı Öğretmenlerin 2005 Yılı Yer Değiştirmeleri İşlemleri hakkındaki genelge.

Öğretmenlerin 2005 Yılı Yer Değiştirme işlemlerine ilişkin bazı illerin tereddütleri doğrultusunda Genel Müdürlüğümüz e-postalarına gelen bilgilere göre aşağıda belirtilen konularda tekrar açıklama gereği duyulmuştur.

Buna göre;

1-İl içinde yer değiştirme başvurusunda bulunacak öğretmenler alanlarında norm açığı bulunup bulunmadığına bakılmaksızın istedikleri 4 eğitim kurum tercihinde bulunabilecektir. Ancak, 2005 yılı yer değiştirme formunun onaylanması halinde 2004 yılındaki sıraları otomatik olarak işlemden çıkarılmış olacaktır.

2- İliçi yer değiştirme işlemlerinde 31 Mayıs 2005 tarihine kadar geçerli olan geçen seneki sıra listesi öncelikli olarak değerlendirmeye alınacaktır.

3- İl içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları ile sağlık ve öğrenim durumu özrüne bağlı il içi başvuruları kılavuz eki takvimde belirtilen sürelerde birlikte yapılabilecektir. Sağlık ve öğrenim durumu başvuruları hizmet alanı sırasında değerlendirilecektir.

4- Birinci hizmet bölgesinde görevli zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden özürleri nedeniyle zorunlu hizmeti ertelenmiş olmakla birlikte 3 yıllık çalışma süresini doldurmuş olanlar bulundukları ilin D ve E sınıfı ilçelerine isterlerse yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir.

5- Eşleri 506 Sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu kapsamında sigortalı işçi statüsünde çalışanlarda, başvuru tarihi itibariyle geriye dönük bir yıl içinde kesintili ya da kesintisiz 240 gün prim gün sayısı aranacaktır.

6- 4855 Sayılı kanun kapsamında bulunan öğretmenler, il içinde 4855 kapsamı içinde yer değiştirme yapabileceklerdir.

7-Her ikisi de zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmen eşlerden birinci hizmet bölgesindeki illerde üç yılını doldurmamış olanlar (aday öğretmen olanlar hariç) 3 yıllık süreyi doldurmuş eşine tabi olarak birlikte zorunlu hizmet bölgesine gönderilecektir.

8- Aynı yerleşim yerinde eğitim kurumu sırasına girenler için konut ve çocukları için ayrıca ek puan verilmeyecek.

9- Yerleşim yeri tercihinde bulunan öğretmen için hangi yerleşim yerinde konut varsa o yerleşim yeri için konut puanı eklenecektir.

10- Aylıksız izinli, raporlu veya askerde olup 30.09.2005 tarihi itibari ile göreve başlayacaklardan diğer koşulları taşıyanlar il içi veya iller arası başvuruda bulunabileceklerdir. Bilgisayar ortamında başvuruların yapılabilmesi için gerekli işlemler yapılmıştır.

11- Eş durumu özründen (Eşi zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmen olanlar hariç) iller arası yer değiştirme başvurusunda bulunacak zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlere eş durumunu belgelendirmek koşuluyla zorunlu e-yer değiştirme formu doldurulmayacaktır.

12- Aynı eğitim kurumunda alan değişikliği yapılan öğretmenlerin alan değişikliği yaptıktan sonraki geçen süreleri uygunsa öğretmen yeni alanında il için eğitim kurumlarına/yerleşim yerlerine veya o İl'de geçirilmesi gereken süre uygunsa iller arasında başvuru yapabileceklerdir.

13- Mahalli İdareler Yasasının yeniden düzenlenmesi nedeniyle Büyükşehir belediyesi sınırlarına dâhil olan yerleşim yerlerinin yerleşim yeri bilgisinin şehir olarak düzeltilmesi gerekmektedir. Bunun için kurum bilgileri düzeltme ekranında yapacağınız düzeltmeler Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından onaylandıktan sonra öğretmenler eğitim kurumu bazında il içi yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber