Türk Eğitim Sen müdür yardımcılığı sınavının iptali için dava açtı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Mayıs 2005 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA NÖBETÇİ İDARE MAHKEMESİ
SAYIN BAŞKANLIĞI'NA

Yürütmeyi durdurma taleplidir

Davacı : TÜRK EĞİTİM SEN
(Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu
Kamu Çalışanları Sendikası)

Vekili : Av. Nihat Kılıç
Necatibey Cad. 27/12 Kızılay/Ankara 231 35 20/21

Davalı : Milli Eğitim Bakanlığı

Konu : ?Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumu Müdür Yardımcılıklarına atanacak adayların Seçme Sınavının? bir kısım sorularının yanlış olması nedeniyle bu sınavın iptali talebidir.

Sınav Tarihi : 26 Mart 2005

BEYANLARIMIZ

1- 26 Mart 2005 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ölçme ve Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı tarafından, ?Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumu Müdür Yardımcılıklarına atanacak adayların Seçme Sınavı? yapılmıştır. Ek-1

2- Sınav sonrasında birtakım şikayetlerin Türk Eğitim Sendikası Genel Merkezine yapılması üzerine sınav kitapçığı üzerinde uzmanlarımızca incelemeler yaptırılmış en az 10 soruda yanlış cevaplar olduğu görülmüştür. Bu hatalar sınavın sonuç ve mahiyetini değiştirecek nitelikte olup bazı üyelerimizi de hak kaybına uğratmaktadır. Diğer bir anlatımla sınava giren bazı üyelerimiz doğru cevap verdikleri halde sorunun yanlış olması nedeniyle mağdur olmuşlardır.

3- Sorulara yönelik örnek vermek gerekirse, sınav kitapçığının 38. Sorusunun cevabı ?yönetmelik? olmasına rağmen ?tüzük? olarak gösterilmiştir. 47. sorunun cevabı ?İl Genel Meclisi? olmasına rağmen ?İl Özel İdaresi? olarak gösterilmiştir. Söz konusu bu maddi hatalar ciddi hatalar olup sınavın sonucunu değiştirmeye yönelik hatalardır.

4- Nitekim sınav kitapçığı üzerinde bilirkişi incelemesi yapıldığı takdirde de bu hususlar ortaya çıkacaktır. Dolayısıyla bu sınavın iptali ile yeni bir sınavın yapılması hakkaniyet adalet ve kamu yararı gereğidir.

5- Nitekim müvekkil sendika da 28/04/2005 tarihinde konu ile ilgili olarak davalı idareye bir yazı yazmış, ?Yanlı soruların iptal edilerek değerlendirmenin yeniden yapılmasını, iptal edilen soruların puanlarının sınava girenlerin puanlarına eklenmesini talep etmiştir.Ek-2

6- Sınav hakkında ayrıca yürütmeyi durdurma talebinde de bulunuyoruz.

Hukuki dayanak : İYUK ve MEB mevzuatı ve her türlü yasa
Hukuki delil : Kitapçık üzerinde bilirkişi incelemesi, yazışmalar ve her türlü yasal delil

Sonuç : Yukarıda kısaca arz ve izah edilen ve sayın mahkemenizce resen görülecek nedenlerle haklı davamızın kabulü ile, ?Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumu Müdür Yardımcılıklarına atanacak adayların Seçme Sınavının? bir kısım sorularının yanlış olması nedeniyle bu sınavın iptaline, yargılama vekalet ve sair tüm giderlerin davalı idare üzerinde bırakılmasına karar verilmesini vekaleten saygılarımla arz ve talep ederim.

Davacı vekili
Av. Nihat Kılıç

Ekler:

1- Sınav kitapçığı
2- Müvekkil sendikanın başvurusu
3- Vekaletname

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber