Bakan Bayraktar: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2011 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yapı denetimi konusunda artık kimsenin gözünün yaşına bakmayacaklarını, ruhsat eksenli sistem yerine denetim eksenli bir sisteme geçeceklerini bildirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Van Afet Acil Durum Müdürlüğünde basın toplantısı düzenleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Van, Erciş ve köylerde bakanlık koordinasyonunda, 300 civarında inşaat, jeoloji ve harita mühendisleriyle arazide çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Bayraktar, bugün sabah saat 08.30 itibarıyla depremin etkilediği 7 bin 69 binada incelemede yapıldığına işaret ederek, ''Bu binalar, 20 bin haneye tekabül ediyor. Bunlardan 5 bin 250 haneye şimdilik girilemeyecek durumda'' dedi.

-''Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız''-

Bayraktar, yıkılan binaların mühendislik biliminden yoksun olarak yapıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Artık bundan sonra kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Bundan sonra ruhsat eksenli sistemi kaldırarak, denetim eksenli bir sisteme geçiyoruz. Bundan herkes sorumlu olacak. Binayı yapan müteahhit, yapının fenni mühendisi, teknik müşaviri, denetleme yapması gereken belediye, sorumlu olacak. Sadece lafta değil gerektiğinde teminat almak suretiyle gerektiği yerde cezaları artırmak suretiyle denetimleri artıracağız. Van ve Erciş'te kalıcı konutların yapılması için ihale çalışmaları devam ediyor. Tamamı yıkılan 5 köy ile yüzde 70 oranında yıkılan 2 köy olmak üzere, 7 köyümüzü tamamen köy kent niteliğinde yenileyeceğiz. Diğer köylerde yıkılan evlerine, yerine yenilerini yapmak için çalışmalara en kısa sürede başlayacağız.''

Bir gazetecinin, yerel yönetimle ilgili sorun yaşanıp yaşanmadığı sorusuna Bayraktar, ''Yerel yönetimlerimiz, Van belediyemiz bizim kardeşimizdir. Ufak tefek siyasi sürtüşme olmuşsa bu yanlıştır''diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber