2330'a göre şehit, 3713'e göre şehit ayrımı kaldırılmalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ekim 2011 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haber Gönder ile iletilen aşağıdaki içerik, uygun bulunarak yayıma alınmıştır.

Sayın Başbakanımızın talimatı ile Şehitlik mevzuatında düzeltme yapılması için düğmeye basıldığı ve bir komisyon oluşturulduğu Memurlar.net den duyurulmuştur

Buna göre çatışma alanı dışında eğitim veya göreviyle ilgili trafik kazasında ölenlerinde şehit kapsamına alınacağı belirtilmiştir. Bu acıyı en iyi anlayanlardan biri olarak yerinde bir uygulama olduğunu düşünüyorum.

Ancak bu düzenlemede POLİS ve ASKER'in asayiş görevini ifa ederken yaralanması veya ölmesi halinde durumunun ne olacağı belirtilmemiş.

Bütün güvenlik görevlilerinin(Polis-Asker) görevi terörle mücadele etmek ve halkın huzuru ve güvenini sağlamak için şehir merkezlerinde gerekli tedbirleri alarak asayişi sağlamaktır.

Bu görevini ifa ederken görevinin sebebi ve tesiri ile yaralanan veya bize göre şehit olan güvenlik görevlilerine 3713 sayılı kanuna göre şehit veya Malul olanlarla verilen hakların neden verilmediği, ŞEHİT ve VAZİFE MALUL'lerinin 2330 ? 3713 (Asayiş-Terör) sayılı Kanuna göre ayrım yapılmasının ne kadar doğru olduğu düşündürücüdür.

Bu konu ile ilgili olarak gerekli düzenlemelerin yapılması hususunda şahsım olarak 27/02/2009 tarihli BİMER'e yapmış olduğum müracaatım Sosyal Güvenlik Kurumuna yönlendirilmiş ve tarafıma verilen cevapta müracaatımda belirttiğim asayiş ve terör malulü ayrımın giderilmesi hususunun kanun yada kanun hükmünde kararname değişikliği ile gerçekleşeceği ve bununda Türkiye Büyük Millet Meclisinin yetkisi dahilinde olduğunu bildirilmiştir. Bu cevap üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisine yapmış olduğum yazılı müracaatıma da dilekçenin dilekçe komisyonunda görüşülemeyeceği konulu tarafıma tatmin etmeyen bir cevap verilmiştir.

5510 Sayılı Kanunun geçici 14. (d) fıkrasının uygulanması ile 3713 sayılı vazife malullerine Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına verecekleri dilekçe doğrultusunda görevlerinden ayrılmasına gerek kalmaksızın emekliye sevk edilerek hem görev maaşı hem de Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca Vazife Malulü emsal aylığı bağlanmamaktadır

Fakat benim durumunda bulunan ASAYİŞ olayından dolayı vazife malulü olduğuna kadar verilenler bu haktan yararlandırılmamıştır.

Umarım bu sorun en kısa zamanda daha fazla bizleri yaralamadan çözülür ve 2330 sayılı Kanun ve 3713 sayılı Kanun kapsamında malul sayılanlara aynı hakların verilmesi yönünde gerekli düzenleme yapılır.

Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, geride kalanlarına başsağlığı diler, gazilerimize acil şifalar dilerim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber