Enkaz altında geçen 108 saatti anlattı: 108 yıl gibi geldi/ Video

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 28 Ekim 2011 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

108 saat sonra enkazdan sağ çıkarılan 13 yaşındaki Serhat Tokay: "Sürekli aklımdaki duaları okuyordum. Dualarımı bitirdikten sonra İstiklal Marşı okuyordum."

Oğlu Serhat Tokay (13) enkazdan 108 saat sonra sağ olarak çıkarılan Sefer Tokay, "108 saat bize 108 yıl gibi geldi. Yaradan oğlumu bana bağışladı. Bütün kurtarma ekiplerine, sağlık personeline ve tüm görevlilere şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Van'ın Erçiş ilçesinde 102 saat sonra enkazdan çıkarılan lise son sınıf öğrencisi İmdat Padak (18) ile 108 saat sonra çıkarılan Serhat Tokay'ın (13) tedavileri Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aynı odada sürüyor. 6 katlı bir binanın alt katındaki ayakkabıcı dükkanında hafta sonları çırak olarak çalışarak ailesine katkıda bulunan Tokay, "Deprem olduğu sırada içeride müşteriler vardı. Ayakkabı satıyorduk. Bir anda sarsıntı oldu ve büyük bir patlama sesi duyduk. Hepimiz dışarı çıktık. Ben dükkanın gerisinde olduğum için çıkmakta zorlandım. Enkazın altında kaldım. Kurtulmak için tavanı taş parçalarıyla zaman zaman delmeye çalıştım. Üşüyordum, ayakkabı kutularından yatak ve yastık yaptım. Bu şekilde soğuktan kendimi korumaya çalıştım. Deprem sırasında daha önce öğretmenlerimin öğrettiklerini uygulamaya çalıştım. Sürekli aklımdaki duaları okuyordum. Dualarımı bitirdikten sonra İstiklal Marşı okuyordum. Enkaz altında hiçbir şey yemedim. Zaman zaman yağmur suyu içtim. Allah'ıma eğer annem ve babam da enkaz altında kalmışsa benim de canımı al, eğer yaşıyorlarsa beni de onlara kavuştur" şeklinde dualar okuyordum.

108 saat sonra oğlunun enkaz altından yaralı olarak çıkarılması nedeniyle büyük bir seviç içerisinde olan baba Sefer Tokay, "Çok güzel bir duygu. İnşallah enkaz altında yakınları olanlar bu duyguyu yaşar. Biz oğlumuzun kurtulacağından çok ümitliydik, umudumuzu hiç yitirmedik. 108 saat bize 108 yıl gibi geldi. Yaradan oğlumu bana bağışladı. Bütün kurtarma ekiplerine, sağlık personeline ve tüm görevlilere şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"MASANIN ALTINA GİRİP DUA ETTİM"

Erçiş İlçesi'nde İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi olan İmdat Padak da, enkaz altında kaldığı süre zarfında yağan yağmur suyunu içerek yaşama tutunduğunu söyledi. 5 gün buyunca korkmadığını ve umudunu yitirmediğini belirten Padak, "Öğrenci evinde arkadaşlarımızla ders çalışıyorduk. Birden büyük bir gürültü ile sarsıldık. Arkadaşlarım sarsıntı ile birlikte dışarı doğru kaçmaya başladı. Ben de dışarı çıkmak için ayağa kalktım ancak sarsıntıdan dolayı yerimden kıpırdayamadım. Çalışma masam yanımda duruyordu. Onun altına giderek dua etmeye başladım. Enkaz altında kaldığım süre zarfında umudumu hiç yitirmedim. Aklımda kalan bütün duaları hergün okuyordum. Kurtarma ekiplerinin sesi bana moral veriyordu. Bir gün yanıma geleceklerini ve beni kurtaracaklarından emindim. Bunun için Allah'a dua ediyordum. Allah'a çok şükür kurtuldum. Çok mutluyum. İnşallah enkaz altındaki diğer arkadaşlarım da kurtarılır" dedi.

"YARDIM EDİN BEN AÇIM"

Ferhat'ı kurtaran ekipler arasında yer alan ve bina enkazlarından 12 canlı, 56 ceset çıkaran Azeri ekibi, kurtarma anını şöyle anlattı: "Çalışmamız 10 saat sürdü. Gece yarısından sonra yaklaştığımız anladık. Gece 02.00 sıralarında ayakkabı dükkanından bir el çıktı ve ben buradayım' dedi. Bizi görünce de, yardım edin, ben açım diye seslendi. Çok sağlıklıydı, ışıktan etkilenmemesi için yüzünü kapattık. 3 metre arkasında bir arkadaşının olduğunu söyledi. Şimdi onu arama çalışmalarını sürdürüyoruz."

BİNALARDAN NUMUNE ALINIYOR

Bu arada, bir bilirkişi heyeti yıkılan binalardan numune almaya başladı. Heyet, bina enkazlarını tek tek dolaşarak beton, demir gibi malzeme örnekleri toplamaya başladı. Alınan numuneler üzerinde yapılacak incelemeler, müteahhitler hakkında açılan soruşturmaya yön verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber