Okul müdürü ve yardımcılarını darp etmekten 2 veli tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2011 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki bir ilköğretim okulunun müdürü Ş.C. ile iki yardımcısını darbettiği iddia edilen iki öğrenci velisi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Çorlu Sağlık Mahallesi'ndeki okulda Müdür Ş.C. ve iki yardımcısını öğrenciye bağırdığı için darbettiği iddia edilen ve gözaltına alınan öğrenci velileri Nadir Ç. ve Ferit Ç, emniyetteki işlemlerinin ardından Çorlu Adliyesine sevk edildi.

İki zanlı, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Öte yandan yaşanan olay sonrası sendikalar ortak basın açıklaması yaptı. Atatürk Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen Çorlu temsilcilileri ve üyeleri katıldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Emriye Demirkır, ilçedeki bir okulda okul müdürü ve iki yardımcısının, öğrenci velisi olan iki kişi tarafından darbedildiklerini ve şiddete maruz bırakıldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Çorlu'da bir ilköğretim okulunda okul müdürü ve yardımcıları iki velinin saldırısına uğrayarak darbedilmiştir. Bu durum sadece eğitim emekçilerine değil, tüm kamu çalışanlarına yöneliktir. Şiddet kültürü karşısında tüm kamu çalışanları savunmasız bırakılmış ve bu durum karşısında mağdur edilmişlerdir. Bizler, eğitim emekçileri olarak meslektaşlarımıza karşı yapılan bu çirkin saldırıya karşı sessiz kalmayacağımızı belirtiyor ve saldırıları kınıyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber