'Kazan' tamam komutanlar döndü

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 29 Ekim 2011 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Yılmaz, Van depreminde, "TSK, 2 bin 500 personel, 10'un üzerinde uçak, yaklaşık 15'e yakın helikopterle gece gündüz durmadan milletinin hizmetinde olmuştur" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kazan Vadisi'nde sürdürülen operasyonun sona erdiğini açıkladı. Yılmaz, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının bölgeden döndüğünü söyledi. Yılmaz, Kosova Güvenlik Güçleri Bakanı Agim Çeku ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. İki bakan ve beraberindekilerin Yılmaz'ın makamındaki görüşmelerinin ardından Tınaz Salonu'na geçildi. Burada Yılmaz ve Çeku tarafından Türkiye ve Kosova arasında savunma sanayi işbirliği anlaşması imzalandı.

Bakan Yılmaz, "Normal, rutin terörle mücadelenin dışında Çukurca saldırısının üzerine Kazan Vadisi'nde yapılmış olan operasyon sona ermiştir. Ancak normal terörle mücadelemiz devam etmektedir" dedi. Yılmaz, ANKA'nın 2012'nin ikinci yarısından itibaren göreve başlayacağını da belirtti. Bir gazetecinin Çukurca'daki terörist saldırının ardından yürütülen operasyonun sonucuna ilişkin iddialara yönelik sorusu üzerine Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

'BBC KENDİSİ BİLE İNANMIYOR'

"Genelkurmay Başkanlığımızın sitesinde çok net bir açıklama var. Yani insanımız bizim, Başbakanımız veya hükümetimiz açıklar, bizim Genelkurmay Başkanımız açıklar, bunlara inanmakta tereddüt eder de BBC adına, BBC tarafından yalanlanan şeye itibar eder buna inanabilmek mümkün değil. BBC kendisi bile inanmıyor buna. 'Böyle bir haber bende yok' diyor. İnsanlar bu yalan verilen haberlere inanmaya eğilimli, ancak Genelkurmay Başkanlığımızın ve Başbakanlığın yaptığı açıklamada ise 'acaba' diye bir soru beliriyor ki bu doğru bir şey değil. İstirhamım şudur ki; Her olayda bizim resmi güvenlik birimlerimizin açıklaması gerçekten dört dörtlüktür. Hiçbir tanesinde ne abartma, ne eksik bilgi vardır. Dolayısıyla o bilgilere itibar edilmesi kamuoyunun doğru aydınlatılması açısından elzem bir davranıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber