Sinop'ta öğrencilere teşvik primi...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2005 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sinop'un Ayancık İlçesi Belediyesi, öğrencilerin başarısını sağlamak amacıyla primli destek projesi başlattı.

Ayancık Belediyesi tarafından başlatılan eğitime destek kampanyası kapsamında öğrenciler primle teşvik ediliyor. Başlatılan proje çerçevesinde ilköğretim okullarından mezun olarak Anadolu ve yabancı dil ağırlıklı liseye 1. sıradan kaydolacak öğrencilere 250 YTL, parasız yatılı ve bursluluk şartlarını taşıyan ilköğretim okullarından mezun 6 öğrencinin ise bir yıllık kırtasiye masrafları karşılanacak. Ayrıca liselerden mezun ve en yüksek puana sahip, alanında üniversiteye kayıt yaptıran eşit ağırlıktan, sayısaldan ve sözelden birer öğrenciye 600 YTL verilecek. Bu arada parasız yatılı ve bursluluk şartlarını taşıyan eşit ağırlıktan 6, sayısaldan ve sözelden 4 öğrencinin de üniversite birinci dönem harçları ödenecek.

Projenin ilçe tarihinde bir ilk olduğunu ve eğitimin kaliteli olması için öğrencileri motive etmek istediklerini belirten Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, bunu yaparken onları ödüllendirmek için imkanlarını zorladıklarını söyledi.

Ergün, "Belediyemizin eğitime bakış açısı diğer faaliyetlerimizde olduğu gibi bizden önce yönetimlerden farklı. Bu farklılık herkesin görebileceği ve farkına varabileceği somut bir gerçektir. Ayancık'taki eğitimle ilgili kurum ve okullar hepimizindir. Belediye yönetimlerimiz bu kurum ve kuruluşlara her zaman destek olmuşlardır. Başarıya ihtiyacımız var ve bunun için var gücümüzle çocuklarımızın destekçisiyiz.

Amacımız; Ayancık'ta ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri arasında rekabet unsurunu öne çıkarmak ve gidecekleri üst öğretim kurumlarında onlara maddi destek olmak ve dolayısıyla Ayancık'taki kaliteyi de artırmak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber