Okul müdüründen, Van için 'okulunuz okulumuzdur' kampanyası/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Ekim 2011 17:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Konya'daki Karatay İlhan- Nuran Keskin İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Gedik, 23 Ekim günü Van'da meydana gelen depremin ardından bölgedeki öğretmenlerin psikolojilerinin bozulduğunu söyledi ve 'Okulunuz, Okulumuzdur' kampanyası başlatılması için Milli Eğitim Bakanlığı'na mektup göndereceğini açıkladı. Gedik, Öğretmen ve idadecilerin geçici görevle karşılıklı yer değiştirme esası ile bu soruna çözüm bulacağımız kanaatindeyim dedi.

Konya Gazeteciler Cemiyeti binasında basın toplantısı düzenleyen okul müdürü Mehmet Gedik, Van'da meydana gelen depremin ardından sadece 1 okulun tamamen çökmesine rağmen depremi yaşamış öğretmenlerin psikolojilerinin bozulduğunun gözönünde bulundurulması gerektiğini belirtti. Bu yüzden bölgede gönüllü öğretmen ve idarecilere ihtiyaç olacağını düşündüğünü ifade eden Mehmet Gedik, şunları söyledi

Gönüllü öğretmen ve idareci kadrosunun deprem bölgesinde daha yararlı olacağı kanaatindeyim. Okullarında norm fazlası, il- ilçe emrinde bulunan fazla öğretmenlerden ağırlıklı olmak üzere gönüllü öğretmen kadrosuna ihtiyaç vardır. Van?da görev yapan öğretmenlerden istekleri de dikkate alınarak, deprem bölgesine gönüllü olarak gitmek isteyen öğretmenlerin görev yerlerinde görevlendirilmeleri mümkündür. Yani geçici görevle karşılıklı yer değiştirme esası ile bu soruna çözüm bulacağımız kanaatindeyim. Bu görev süresi dönem sonu veya eğitim öğretim yılı sonu ile sınırlı kalmak üzere planlanmalıdır.

Mehmet Gedik, 'Okulunuz, Okulumuzdur' kampayasının başlatılması ve bu kapsamda deprem bölgesinde görev almak istediğini belirtttiği mektubunu Milli Eğitim Bakanlığı'na göndereceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber