İcra müdürü: Zimmet tutarı abartılıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2005 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 10. İcra Müdürü Fahrettin Altun'un, zimmetine 1 trilyon lira geçirdiği iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanık Altun, diğer memur sanıklar Hüseyin Bacak, Faruk Karagöz, sanık avukatları ve müdahil Hazine avukatları katıldı. Duruşmada, savunma yapan Altun 34 yıllık memuriyet hayatında kurallara her zaman itaat ettiğini söyledi. Altun, "Sizin karşınıza böyle bir suçtan geldiğim için üzüntü duyuyorum" dedi. Adalet Bakanlığı'nın Türkiye genelinde dosyaların bilgisayara kaydedilmesini içeren UYAP sistemini kendi icra dairesinde de uyguladıklarını kaydeden Altun, bu kapsamda 50 bin dosyanın bilgisayara kaydedildiğini söyledi. UYAP sisteminin yüzde 40-50 hatayla çalıştığını ve bu nedenle girilen rakamların hatalı olduğunu savunan Altun, kendisi hakkında hazırlanan zimmet raporunun ise gerçeğinden 3-4 kat fazla yazıldığını söyledi.

Altun, mahkemeden tahliyesini istedi. Mahkeme Başkanının "Böyle bir şey yoktu da neden kaçtınız?" sorusuna Altun, "Tüm amirlerimin hakim ve savcıların böyle bir iddia nedeniyle yüzlerine nasıl bakarım diye kaçtım. İddianamede belirtildiği gibi zimmet olayı yoktur. Bu hususlar nokta ve virgül hatalarından kaynaklanmıştır" cevabını verdi.

Duruşmada tanık olarak avukatlar Ahmet Mayalı ve Cevdet Çelik ile çilingir Murat Karaca dinlendi. İddianamede yer alan mühürle ilgili bilgi veren tanık avukatlar, mührün kaybolduğunu duyduklarını söyledi.

Tanık Kazancı ise kendisinden Müdürlük kapısının anahtarının değiştirilmesinin istendiğini ve bunu yaptığını anlattı. Mahkeme tutuklu sanık Altun'un tahliye talebini reddederek duruşmayı erteledi. Altun hakkında TCK'nın "evrakta sahtecilik, zimmet ve dolandırıcılık" suçlarından 10 yıldan 25 yıla kadar ağır hapis cezası isteniyor. Diğer sanıklar hakkında ise, TCK'nın "görevi kötüye kullanmak" suçunu düzenleyen 240. maddesi uyarınca 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber