Maliye'de 2. kariyer düzenlemesi

659 sayılı "Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdareleri ve Özel Bütçeli İdarelerde Hukuk Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin KHK" ile Maliye Bakanlığında 2. kariyer düzenlemesi yapıldı. Hatırlanacağı üzere daha önce hesap uzmanları, maliye müfettişleri, gelirleri kontrolörleri ve vergi denetmenleri "vergi müfettişi" adı altında birleştirilmişti, bu düzenleme ile Vergi denetmenleri 3600 ek gösterge, makam ve görev tazminatına hak kazanmıştı. İkinci önemli düzenleme bugün yapıldı. Muhasebat ve Milli Emlak Kontrolörleri ile Devlet Bütçe Uzmanı, MASAK Uzmanı, Devlet Muhasebe Uzmanı, Devlet Gelir Politikaları Uzmanı ve Devlet Malları Uzmanı unvanları "Maliye uzmanı" adı altında birleştirilmiştir. Maliye uzmanlarının ek göstergesi ise 3600 olarak belirlenmiştir. Ayrıca 2000 makam ve 8000 görev tazminatı verilecektir.659 sayılı Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdareleri ve Özel Bütçeli İdarelerde Hukuk Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin KHK

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Kasım 2011 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KİMLER MALİYE UZMANI OLDU?

MALİYE UZMANLARI 3600 EK GÖSTERGE , 2000 MAKAM VE 8000 GÖREV TAZMİNATI ALACAK

Maliye Bakanlığında yer alan,

?Muhasebat Başkontrolörü?,
?Milli Emlak Başkontrolörü?,
?Başkontrolör?,
?Muhasebat Kontrolörü?,
?Milli Emlak Kontrolörü?,
?Kontrolör?,
?Devlet Bütçe Uzmanı?,
?Mali Suçları Araştırma Uzmanı?,
?Devlet Muhasebe Uzmanı?,
?Devlet Gelir Politikaları Uzmanı? ve
?Devlet Malları Uzmanı? kadro unvanları,

?Maliye Uzmanı? adı altında birleştirilmiştir.

Zam ve tazminatlar nasıl olacak?

İlgili mevzuatında düzenleme yapılıncaya kadar, Maliye Uzmanı ve Maliye Uzman Yardımcılarına 657 sayılı Kanunun 152 nci maddesine göre yapılacak zam ve tazminat ödemelerinde Devlet Bütçe Uzmanı ve Devlet Bütçe Uzman Yardımcıları için belirlenmiş olan puan ve oranlar esas alınır. Bu madde uyarınca Maliye Uzmanı ve Maliye Uzman Yardımcısı kadrolarına atanmış sayılan Başkontrolör, Kontrolör ve Stajyer Kontrolörler, bu maddenin yayımı tarihinde 657 sayılı Kanunun 152 nci maddesi uyarınca Maliye Bakanlığı merkez denetim elemanları için belirlenmiş olan zam puanları ile özel hizmet ve denetim tazminatı oranlarından, aynı usul ve esaslar çerçevesinde yararlanmaya devam ederler. Bu zam ve tazminatlardan yararlananlara Maliye Uzmanı ve Maliye Uzman Yardımcıları için öngörülen zamlar ile özel hizmet ve denetim tazminatı ödenmez.

Daha önce bu unvanlara atanmışarın durumu nasıl olacak?

Bu maddenin yayımı tarihinden önce; Muhasebat Başkontrolörü, Milli Emlak Başkontrolörü, Muhasebat Kontrolörü, Milli Emlak Kontrolörü, Devlet Bütçe Uzmanı, Mali Suçları Araştırma Uzmanı, Devlet Muhasebe Uzmanı, Devlet Gelir Politikaları Uzmanı ve Devlet Malları Uzmanı unvanını ihraz etmiş olanlardan Bakanlık ve bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarının kadrolarında bulunanlar, talep etmeleri halinde durumlarına uygun Maliye Uzmanı kadrolarına; Muhasebe Denetmeni, Milli Emlak Denetmeni, Muhasebe Uzmanı ve Milli Emlak Uzmanı unvanını ihraz etmiş olanlardan Bakanlık ve bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarının kadrolarında bulunanlar, talep etmeleri hâlinde durumlarına uygun Defterdarlık Uzmanı kadrolarına atanabilirler.

Daha önce unvanı alıp da daire başkanı ve üstü kadrolara atananların durumu?

Bu maddenin yayımı tarihinden önce birinci fıkranın (a) bendinde sayılan kontrolör ve uzman unvanlarını ihraz etmiş olanlardan Daire Başkanı ve üstü kadrolarda görev yapanlar, bu maddenin yayımı tarihinde Maliye Uzmanı unvanını ihraz etmiş sayılır. Bunların stajyer veya yardımcılıklarına ilişkin kadrolarda geçirdikleri süreler Maliye Uzman Yardımcısı; Kontrolör veya Uzman kadrolarında geçirdikleri süreler Maliye Uzmanı kadrosunda geçmiş sayılır.

KİMLER DEFTERDARLIK UZMANI OLDU?

DEFTERDARLIK UZMANLARI 2200 EK GÖSTERGE ALACAK

"Muhasebe Denetmeni?,
?Milli Emlak Denetmeni?,
?Muhasebe Uzmanı? ve
?Milli Emlak Uzmanı? kadro unvanları,

?Defterdarlık Uzmanı? adı altında birleştirilmiştir.

Defterdarlık uzmanları 2200 ek gösterge alacak. Makam ve görev tazminatları yok.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber