Havacılık uzmanlığı ve uzman yardımcılığı personel alımının şartları değiştirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2011 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünde sözleşmeli personel olarak pilot pozisyonunda çalıştırılan personel için yeni yaş düzenlemesi yapıldı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünde sözleşmeli personel olarak pilot pozisyonunda çalıştırılan personel, 68 yaşını doldurana kadar istihdam edilebilecek. Havacılık uzmanlığı ve havacılık uzman yardımcılığı pozisyonlarında görev almak isteyenlerin girecekleri sınavda yaş sınırı 35 olacak.

''Avrupa Birliği Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname'' Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, hava arama ve kurtarma hizmetleri konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde bulunacak. Hizmetlerin yürütülmesinde, genel müdüre yardımcı olmak üç genel müdür yardımcısı görevlendirilecek.

Genel Müdürlüğün ana hizmet birimleri Uçuşa Elverişlilik Daire Başkanlığı, Uçuş Operasyon Daire Başkanlığı, Hava Ulaşım Daire Başkanlığı, Hava Seyrüsefer Daire Başkanlığı, Hava Alanları Daire Başkanlığı, Havacılık Güvenliği Daire Başkanlığı ve Sektörel Düzenleme ve Eğitim Daire Başkanlığı olacak.

Ana hizmet birimleri ile danışma birimlerinden bazılarının görevlerinin de sıralandığı düzenlemeye göre, Hava Ulaşım Daire Başkanlığı, Türkiye'deki hava alanlarına sefer yapan hava taşıma işletmelerinin uçuş tarifelerini ve seferlerini inceleyecek, onaylayacak ve izinlerini verecek.

Personel alımının şartları değiştirildi

Havacılık uzmanlığı ve havacılık uzman yardımcılığı pozisyonlarında görev alabilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ilgili maddesinde belirtilen genel şartlara ek olarak, ''En az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarının uçak/uzay, makine, elektrik-elektronik, inşaat, mekatronik, bilgisayar, endüstri, fizik, metalurji, meteoroloji, harita ve kadastro (jeodezi ve fotogrametri mühendislikleri) mühendislikleri ile havacılık, mimarlık, hukuk, iktisat, uluslararası ilişkiler, maliye, işletme ve kamu yönetimi bölümlerinden veya en az dört yıllık eğitim veren hava harp okulundan mezun olmak'' şartı aranacak.

Düzenlemeyle, sınava gireceklerde aranan ''30 yaş'' şartı da ''35 yaş'' olarak değiştirildi.

Genel Müdürlükte sözleşmeli personel olarak pilot pozisyonunda çalıştırılan personel, 68 yaşını doldurana kadar istihdam edilebilecek.

Genel Müdürlük, görev ve yetki kapsamı içinde bulunan, yeterlik belgesini haiz veya yeni belge alacak sivil havacılık personelinin sınavları ve bunların denetimleri ile sivil havacılık işletmelerinin uluslararası sivil havacılık kural ve standartları, kanunlar ve yönetmelikler ile belirlenmiş her türlü denetim, yetkilendirme, ruhsat, sertifika ve lisans hizmetlerini bakanlık onayı ile belirlenecek ücretler karşılığında yapacak. Genel Müdürlük, söz konusu denetimleri bağımsız denetim kuruluşlarına ve teknik gözetim şirketlerine yaptırabilecek. Bu bağımsız denetim kuruluşları ve teknik gözetim şirketleri ile bunlar tarafından denetimle görevlendirilecek personelin sahip olması gereken nitelikler ve denetime ilişkin usul ve esaslar Genel Müdürlükçe çıkarılan yönetmelikle belirlenecek.

Kanuna eklenen geçici maddeyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü personelinden, en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının veya bunlara denkliği kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarının uçak/uzay, makine, elektrik, elektronik, inşaat, mekatronik, bilgisayar, endüstri, fizik, metalurji, meteoroloji, harita ve kadastro, jeodezi ve fotogrametri mühendisliklerinden mezun olanların, bugünden itibaren iki ay içerisinde başvurmaları halinde ''Mühendis'' unvanlı pozisyonlara atamaları yapılabilecek.

Düzenlemeyle, Genel Müdürlük teşkilatında istihdam edileceklerin düzenlendiği II sayılı cetvele ''Uçuş Tabibi'' pozisyonu eklenirken, toplam pozisyon sayısı 95'den 195'e çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber