Malul polise dönüş yolu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Kasım 2011 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yayımlanan son KHK'lar ile emniyet personeline performans kriteri sistemi getirilirken malül polise de teşkilata dönüş yolu açıldı

Borsa yönetimleri ile ilgili madde uyarınca yönetimi 31 Aralık itibarı ile düşen İMKB olağanüstü genel kurula gidecek. Yayımlanan bir başka KHK ile de kadın intiharları ve töre cinayetleri ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın sorumluluğu genişletildi.

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün aile içi şiddeti önlemek ile ilgili görevi intiharları da kapsayacak şekilde genişletildi. Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün görevleri arasına da ?töre ve namus cinayetlerinin engellenmesi? maddesi eklendi.

TRT ile ulusal, bölgesel ve yerel yayın yapan özel televizyonlar ve radyolara, ayda en az 90 dakika gıda güvenliği ile ilgili yayın yapma zorunluluğu getirildi. TRT personeli için, emekliliği özendirici bir madde yasa haline getirildi.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'ne plan onaylama yetkisi verildi. KEY hesaplarında, ilan edilecek hak sahiplerinin alacakları, 3'er aylık dönemler baz alınarak nemalandırılacak.

Vazife malulü olarak emekli olup, meslekten ilişikleri kesilen emniyet teşkilatı personeli, uygun boş kadro bulunması ve gerekli şartları taşımak kaydıyla yeniden memuriyete alınarak, ayrıldıkları rütbe veya statüye uygun bir göreve atanabilecekler.

Pilotlar 68 yaşını doldurana kadar istihdam edilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber