Aynı branşta, 10 gün içinde, hem sağlık ocağına hem de özel polikliniğe giden, 5 lira fazla katılım payı verecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Kasım 2011 00:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5 Kasım 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği değişikliği

MADDE 1- 25/3/2010 tarihli ve 27532 sayılı 1. Mükerrer Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ?Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği? nin "Ayakta Tedavide Hekim ve Diş Hekimi Muayenesi Katılım Payı? başlıklı 3.2.1 numaralı maddesinde aşağıda belirtilen düzenlemeler yapılmıştır.

b) Sekizinci fıkra olarak aşağıdaki düzenleme eklenmiştir.

?(8) Bu maddede yer alan genel hükümler saklı kalmak kaydıyla; birinci basamak sağlık kuruluşları muayeneleri, Kurumca belirlenen kronik hastalıklar ve acil haller hariç olmak üzere, 10 gün içerisinde aynı branşta farklı sağlık hizmet sunucusuna yapılan başvurularda bu maddede belirtilen ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesi katılım payı tutarları 5 (Beş) TL artırılarak tahsil edilir. Artırılan 5 TL' lik tutar; Kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler için gelir ve aylıklarından, diğer kişiler için ise, eczanelere müracaat aşamasında eczanelerce kişilerden tahsil edilir.?

SUT'a göre; Kamu kurumu kurum hekimlikleri, sağlık ocağı, verem savaş dispanseri, ana-çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezi, sağlık merkezi ve toplum sağlığı merkezi ile Sağlık Bakanlığı tarafından aile hekimi olarak yetkilendirilen aile hekimleri, 112 acil sağlık hizmeti birimi, üniversitelerin medikososyal birimleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin birinci basamak sağlık üniteleri, belediyelere ait poliklinikler ile özel poliklinikler, ağız ve diş sağlığı hizmeti veren özel sağlık kuruluşları, birinci basamak sağlık kuruluşudur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber