Hasta eşi için reçete çalan hemşireye 32 yıl istemi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 07 Kasım 2011 10:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kanser hastası eşinin ihtiyacı olan ilaç için reçeteyi çalınca rekor bir ceza istemiyle karşı karşıya kaldı.

Prof. Dr. Bengisu'nun muayenehanesinden kaşelenmiş boş reçete koçanını çaldığı iddia edilen hemşire S.İ'nin 32 yıla kadar hapsi isteniyor. Akciğer kanseri eşinin ilaçlarını temin edebilmek için reçete koçanı çalmadığı iddia edilen hemşire S.İ. hakkında İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nce 9 yıldan 32 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Servisi'nde 3.5 yıldır kanser tedavisi gören M.İ. geçtiğimiz yıl, hemşire eşi S.İ. ile birlikte hastaneye gitti. Muayene oldu, ancak reçete yazılmadı. Daha öncede aynı ilacı bulmakta zorlanan hemşire, Prof. Dr. Nihat Bengisu'nun özel muayenehanesine gitti. Bengisu, o sırada muayenehanede yoktu. Sekreteri de başka işlerle uğraşıyordu.

KİMLİĞİNİ BIRAKTI

Hemşire S.İ., Prof. Bengisu'nun masasında bulunan bir kısmı kaşeli olan reçete koçanını alarak muayenehaneden ayrıldı. Reçetenin üzerine ilacın adını yazan ve kaşenin üzerini de imzalayan hemşire, kimliğini bırakarak eczaneden bir kutu ilacı aldı. Ancak kimliğini almak üzere eczaneye gitmeyince zaten hemşireden şüphelenen eczacı olayı polise bildirdi.

Çok geçmeden hemşire S.İ. yakalanarak savcılığa çıkarıldı. S.İ.'nin ifadesinde, "Biz her defasında bu ilacı gidip almakta zorlanıyoruz. Eşimin raporu olmasına rağmen ilacı vermiyorlar. Reçete koçanını aldım ve kaşenin üzerine sahte imza attım. Daha önceden de bu ilacı yazdırmıştım. Bu ilacı ayrıca her yerde bulamıyorum. Eczacı benden şüphelenmiş olacak nüfus cüzdanımı aldı ve bana bir kutu ilaç verdi. Daha sonra polise şikayet etmiş. Polisler geldi beni yakaladı. Çok pişmanım" dediği öğrenildi. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, hemşire hakkında "Evrakta sahtecilik, hırsızlık ve kamu kurumlarının aracı kullanılması suretiyle dolandırıcılığa teşebbüs" suçlarından 9 yıldan 32 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

HABER: Tolga ATAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber