Devlet, elektrik ve gazı yüzde 30 indirimli alacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 09 Kasım 2011 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kriz sebebiyle ekonomi yönetimi enerji faturasında tasarrufa gidiyor. Elektrik ve doğalgaz başta olmak üzere haberleşme hizmetlerinde kemer sıkılacak.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla elektrik ve doğalgaz faturaları azaltılacak. Kamunun serbest tüketici olmasıyla birlikte elektrik ve doğalgaz yüzde 30'a varan oranlarda indirimli alınacak. Bakan Şimşek imzasıyla bakanlık, genel müdürlük, valilik ve rektörlüklere gönderilen 'Elektronik Haberleşme Hizmeti, Elektrik ve Doğalgaz Alımları' konulu yazıda kamu idarelerinin elektrik ve doğalgaz ile elektronik haberleşme hizmeti ihtiyaçlarının, mevzuatta yapılan değişiklikler ve piyasalarda meydana gelen gelişmelerin ardından serbest piyasa şartlarında temin şartlarının oluşmaya başladığı vurgulandı.

Elektrik ve doğalgaz alımlarında belirli limitin üzerinde tüketim gerçekleştiğinde serbest tüketici olma ve tedarikçisini seçme hakkı bulunduğuna dikkat çekilen yazıda, "Tedarikçisini seçme hakkı; hizmetin kalitesi, çeşitliliği, maliyeti gibi yönlerden isteklileri değerlendirme ve en uygun olanı tercih etme imkânı vermektedir. İhtiyaçların temininde, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılmasının sağlanması amaçlanıyor. İdarelerce, serbest tüketici statüsünün kazanılması için farklı noktalardaki birimlerin doğalgaz ve elektrik tüketimlerinin, mevzuat hükümleri çerçevesinde, birleştirilmesinde yarar bulunmaktadır." denildi. Serbest tüketici limitinin güncellenmesi ilgili kanun uyarınca her yıl EPDK yapılıyor. Haberleşme alanında ise herhangi bir ön şarta tabi olmaksızın hizmet sunucusu serbest seçilebiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber