Banka soyguncusu astsubay çıktı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Kasım 2011 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hadımköy'de yaklaşık 1,5 ay önce güvenlik görevlisini ağır yaralayarak ATM cihazına konmak için hazırlanan 108 bin lirayı gasp eden iki zanlı polis tarafından gözaltına alındı. Zanlılardan birinin emekli astsubay olduğu belirlendi.

Büyükçekmece, Akçaburgaz Mahallesi'nde bulunan bir bankanın Hadımköy Şubesi'nde 30 Eylül 2011'de meydana gelen olayda müşteri gibi içeri giren iki kişi, güvenlik görevlisi Gökhan Çınar'ı etkisiz hale getirdi. Zanlılardan biri kendilerine direnen Gökhan Çınar'ı ayağından vurarak silahını aldı. Diğer zanlı da bankoda bulanan 108 bin lira parayı yanlarında getirdikleri çantaya doldurttu. Kaçmaya hazırlanan soyguncular, yaralı halde kendilerine bir kez daha müdahale eden Gökhan Çınar'ı bu kez göğsünden vurarak ağır yaraladı. Çıkan karışılıktan faydalanan soyguncular, geldikleri otomobile binerek olay yerinden kaçtı.

POLİS İĞNE İLE KUYU KAZDI

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis adeta iğne ile kuyu kazdı. Saldırganların kullandığı gri renkte Hyundai marka otomobilin üzerindeki plakanın bir gün önce Beylikdüzü'de park halindeki başka bir otomobilden çalındığı anlaşıldı. Polis plakanın çalındığı bölgede bulunan gri renkte Hyundai marka otomobilleri incelemeye aldı. Güvenlik kamera görüntülerinin otomobil servislerine izlettirilmesiyle soyguncuların kullanıldığı otomobilin 2005 model olduğu tespit edildi.

Bölgede gri renkte yaklaşık 1000 hyundai otomobili bulunan kişiler tek tek incelemeye alındı. Bu araçları kullanan ve yakınlarının resimleri, banka güvenlik kamera görüntüleriyle karşılaştırıldı. Sonunda emekli olduktan sonra at yarışı bayii açan Astsubay Halit Ö.'ye (51) ulaştı. Soyguncu olduğu belirlenen Halit Ö. takibe alındı. Kısa bir süre sonra, adam yaralamadan daha önce polise geliş kaydı bulunan Hayati Y.'nin (32) soygun sırasında Halit Ö.'ye yardımcı olduğu tespit edildi. Polis önceki gün yaptığı baskında Halit Ö. ile Hayati Y.'yi yakalayarak gözaltına aldı.

SİLAHLAR EVİNDEN ÇIKTI

Gasp Büro Amirliği'ne getirilerek sorguya alınan zanlılardan emekli Astsubay Halit Ö.'nün evinde yapılan aramada olay sırasında güvenlik görevlisinden gasp edilmiş tabanca ele geçirildi. Evde yapılan aramada ayrıca olayda kullanılan tabanca ile Halit Ö.'nün ruhsatlı silahıda bulundu. Halit Ö.'nün hesaplarına soygun olayından sonra aktarıldığı belirlenen 60 bin lira paraya ise mahkeme tarafından tedbir konuldu.

BORÇ YÜZÜNDEN YAPMIŞ

Poliste verdikleri ifadesinde önce suçlamaları kabul etmeyen emekli Astsubay Halit Ö.'nün daha sonra suçunu itiraf ettiği öğrenildi. Halit Ö.'nün emekli olduktan sonra açtığı at yarışı bayii dolayısıyla Türkiye Jokey Kulübü'ne borçları olduğunu ayrıca eşine ait işyerininde zararda olması nedeniyle banka soygunu yapmaya karar verdiğini söylediği belirtildi. Halit Ö. kendisine yardım eden Hayati Y. ise ganyan bayiinde tanıdığını söylediği belirtildi. Halit Ö.'nün geride delil bırakmamak için ateş ettikten sonra kovanı içinde tutan toplu tabanca tercih ettiği öğrenildi. Halit Ö.'nün daha önceden banka şubesine gelerek keşif yaptığı ortaya çıktı.

"BEN SOYGUNU ŞAKA SANDIM"

Olayda Halit Ö.'ye yardım eden Hayati Y.'nin ise olayı şaka sandığını söylediği öğrenildi. Halit Ö.'nün kendisine "Benimle banka soymaya var mısın?" diye sorduğunu söyleyen Hayati Y. "Ben şaka yapıyor sandım. Onunla bankaya gittik. Ben otomobilde bekledim. Bana birkaç dakika sonra gelmemi söyledi. İçeri girdiğimde elindeki silahı gördüm. Bana bankoya yönelerek paraları almamı söyledi. Şaşırmıştım. Onun her dediğini yaptım. Daha sonra oradan kaçtık. Şimdi çok pişmanım. Zaten bana sadece 1000 lira verdi" dedi.

Polis Halit Ö.'nün eşinin otomobilinde yaptığı aramada bir gün önce aynı bölgede başka bir otomobilden çalınmış farklı bir plaka daha ele geçirildi. Bu plakanın Halit Ö.'nün yeni bir soygu hazırlıdığında olma ihtimalini gündeme getirdi. Ancak Halit Ö.'nün ifadesinde bu iddianın asılsız olduğunu söylediği öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber