Dışişleri'nden 'Sahte evrak' iddiasına cevap

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2011 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanlığı, Mehmet Haberal'ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) yaptığı başvuruya ilişkin savunmada sahte evrak kullanılmasının sözkonusu olmadığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mehmet Haberal tarafından AİHM'e yapılan başvuru çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti devleti adına AİHM'e iletilen savunmalarda sahte evrak kullanıldığına ilişkin iddialara yer verildiği hatırlatıldı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı devletimizde, sahte evrak üzerinden işlem yürütülmesinin düşünülmesi dahi kabul edilemez. Mehmet Haberal başvurusuna ilişkin olarak hazırlanan savunmada da sahte evrak kullanılması hiçbir şekilde sözkonusu olmamıştır. AİHM, Mehmet Haberal başvurusunda, başvuranın ihtiyati tedbir talebine ilişkin incelemesini 23 Eylül 2011 günü sonuçlandırarak, Mehmet Haberal'ın sözkonusu talebini reddetmiştir. AİHM ayrıca, başvuran tarafa, yeni ve kayda değer olaylar içermeyen ve daha

önce yapılanlarla esasen aynı olan yeni bir ihtiyati tedbir talebinde bulunulması halinde, sözkonusu talebin incelenmeyeceğini de bildirmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber