Yalnız kadına maaş/ Video

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Kasım 2011 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kocası vefat eden ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan yaklaşık 150 bin kadına düzenli maaş bağlanacağını açıkladı.

Nevin Bilgin / ANKARA

Eşi vefat eden ya da çeşitli nedenlerle boşanmış olan ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan 2 milyon 858 bin 829 kadın, mercek altına alınıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ilk aşamada eşi ölen 149 bin 655 kadına düzenli aylık bağlanması için çalışma yaptıklarını açıkladı. Bakan Şahin, kadınların yoksulluktan daha fazla etkilendiğinden hareketle Boğaziçi Üniversitesi ile ?Eşi Vefat Etmiş Kadınlar İçin Bir Nakit Sosyal Yardım Programı Geliştirilmesine Yönelik Araştırma Projesi? kapsamında aylık nakit yardımının uygun bulunduğunu belirtti.

Maddi sıkıntılar artıyor

Bakan Şahin Türkiye genelindeki 2 milyon 858 bin 829 eşi vefat etmiş ve boşanmış kadının 169 bin 738'inin sosyal güvence kapsamı dışında olduğunu belirterek şöyle konuştu: ?Bu kadınlar çeşitli büyüklüklerde hanelerde gelir yoksulluğu ile karşı karşıya kalıyor. Yapılan araştırma kapsamında görüşme yapılan kadınların büyük çoğunluğunun eşleri vefat ettikten ya da eşlerinden boşandıktan sonra önemli bir gelir kaybı yaşadığı ortaya çıkmıştır.

Kadınlarla görüşme yapıldı

Görüşülen kadınlara sıkıntılarının bir kısmından kurtulmak için devlet sizin için ne yapsa daha iyi olurdu sorusu ile beklentileri sorulduğunda parasal destek ve barınma sorunlarına çözüm istemişlerdir. Bu doğrultuda çalışmalarımız sürmektedir. Çalışmamız kapsamında ilk etapta eşi vefat eden 149 bin 655 kadına düzenli nakdi yardım programı geliştirilmesi için çalışmalara başladık ve en kısa sürede ödeme yapmayı planlıyoruz? dedi.

Aile içi şiddete karşı Jandarma görevde

Kadına karşı baskı ve şiddet olayları giderek artarken güvenliğin sağlanmasından sorumlu olan Jandarma Genel Komutanlığı da şiddetin önüne geçmek için kolları sıvadı Şiddetin önlenmesi için Jandarma Genel Komutanlığı ile ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ortak eğitim çalışması yürütecek. Eğitim programı için Avrupa Birliği Komisyonu 3 milyon 100 bin Avro proje desteği sağladı. Kadınlara yönelik töre cinayetleri başta olmak üzere fiziki ve psikolojik şiddetle mücadelede askerlerin eğitimi büyük önem taşıyor. Eğitim düzeyi düşük gençlerin askerlik hizmeti sırasında kadına karşı şiddet, töre baskısı ve erken yaşta evlilik ve kadına karşı ayrımcılık konularında eğitmeyi planlayan Genelkurmay Başkanlığı askerlik hizmeti boyunca erlere verilen ders programını genişletiyor. Türkiye-AB Mali İşbirliği programları çerçevesinde ?kadına yönelik aile içi şiddetin önlenmesi' projesi, AB Komisyonu'ndan destek gördü.

Bakanlık destek verecek

2012'de başlayacak ve 2 yıl sürecek olan projeyle, jandarma personelinin şiddete karşı kurumsal kapasitesinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Aile içi şiddetin önlenmesi, kadınlara uygulanan toplumsal baskılar, töre cinayetleri konularındaki eğitim konuları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı uzmanlarının önerileri doğrultusunda zenginleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber