4 bin öğretmen Van'dan ayrıldı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 15 Kasım 2011 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VAN ziyareti sırasında ?Buradaki öğretim üyeleri, memurlar, kimse bizden Van'ı terk etme gibi bir şey istemesin? diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinin ardından gözlerin çevrildiği Van'da 4 bin öğretmenin kentten ayrıldığı bildirildi. 10 bin 555 öğretmenin görev yaptığı Van'a, 7.2'lik depremin ardından 800 öğretmen daha atandı. Depremle birlikte psikolojileri bozulan öğretmenler çareyi kenti terk etmekle buluyorlar.

Eğitim Bir-Sen Van Şube Başkanı Süleyman Şakar, deprem nedeniyle öğretmenlerin 5 Aralık'a kadar izinli olduğunu belirterek, kentteki tabloyu şöyle anlattı: ?Deprem sonrası kenti terk eden vatandaşlar gibi binlerce öğretmenimiz de kenti terk etmiş bulunuyor. Öğretmenlerin büyük bölümü memleketlerine ve il dışındaki akrabalarının yanına gitti. Özellikle Van dışından gelen öğretmenler beni arayarak ?psikolojimiz bozuk bir daha o kente gelemeyiz' dediler. Depremde zarar gören insanları bu şekilde terk etmek sorunlarımızı çözmez. Bunların gidişi ile bu kentin eğitimi ve gelişimi büyük yaralar alır. Deprem nedeni ile öğretmenlerimizden 4 bini dönmek istemiyor. Benim Ankara'da evim var, ben de gidebilirim, ama sorumluluğum var. Gece eksi 15 derecede arabada yatıyor, ama burada mücadele ediyorum.

?ACILARI BİRLİKTE SARALIM'

Bugün iyilik, dayanışma günüdür. 1 milyon 100 binlik bir kent bir anda yok mu olsun yani. Bu şehrin kurtulması için, normal hayatın devam etmesi için bu öğretmenlerimizin geri dönmesini istiyoruz. Öğretmenlerimiz ailelerini getirmesin, ancak kendileri gelsin. Acıları birlikte saralım. Çocuklarımız eğitimden yoksun kalmasın, onları kendi başlarına bırakmayalım. Dünyanın öbür ucundan, Japonya'dan gelip Van'da hayat kurtarırken hayatını kaybediyor. Böylesi anlamlı bir geliş olurken, öğretmenlerimizin gelmemesi bizi üzüyor.?

?TOKİ'DEKİ EVLERİMİZİ VERİRİZ'

Öğretmenlerin sağlıklı koşullarda kalmalarını sağlamak için TOKİ ile görüşmelerinin olduğunu kaydeden Şakar, ?Daha önce üyelerimiz için TOKİ ile anlaşıp 1700 konut yaptırdık. Konutlar bitti, ancak yolu ve bazı istinat duvarları yapılmadığından TOKİ henüz bize teslim etmedi. Önümüzdeki günlerde buradaki çalışmalar sona erecek, biz buradaki konaklama hakkımızdan vazgeçiyoruz. Eğer öğretmenlerimiz gelirse TOKİ'de onları kendi evlerimizde ağırlamaya hazırız? dedi.

REKTÖR: KADER BİRLİĞİ YAPTIK

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, ?Henüz depremden dolayı ?ben gideyim' diyen öğretim üyesiyle bire bir muhatap olmadım. Duyuyoruz, araştırıyorlarmış diye ama bence doğru değil. Çünkü öğretim üyelerimin öteden beri kadirşinaslığına güveniyorum. Üniversitemizin 1400 görevlisi, 1100 idari personeli ve 21 bin öğrencisi var. Benim öğretim üyem kalbiyle, yüreğiyle çalıştığı için başarılı oluyor? dedi.

İlyas AKENGİN- Cemal AŞAN- Ahmet YUKUŞ/ VAN (AHT)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber