Bumin bu kez ne oy verecek?

Haber Giriş : 07 Mayıs 2005 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet-Bumin ikinci randevuda!

İmam hatipliye polislik yolunu açacak yasanın kaderi Yüksek Mahkeme'nin elinde. Bumin 'Olabilir' demişti

Bumin bu kez ne oy verecek?

İmam hatipliye polislik yolunu açacak yasanın kaderi Yüksek Mahkeme'nin elinde. Bumin 'Olabilir' demişti.

Cumhurbaşkanı'nın, "imam hatip mezunlarının polis olmasını sağlayacak" yasayı 2. kez önüne geldiği için zorunlu olarak onaması ancak Anayasa Mahkemesi'ne götürmesi, ilginç bir durum yarattı.

Yüksek Mahkeme, bu konuya ilişkin yaklaşımını, başka bir davada ortaya koymuştu. Dönemin muhalefet partisi FP, imam hatiplerin, "polis müdürü yetiştiren yüksek okullara öğrenci verecek liseler" listesine alınmamasını Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. Yüksek Mahkeme ise yasadan yana tavır koyup, talebi 8'e 3 oyla reddetti.

3 İTİRAZCIDAN 1'İ...

Ancak davayı asıl ilginç kılan nokta, o dönemde de Anayasa Mahkemesi Başkanı olan Mustafa Bumin'in kararı oldu. Yüksek Mahkeme'nin yaklaşımına itiraz eden 3 üyeden 1'i de Bumin'di. Bumin, Haşim Kılıç ve Sacit Adalı ile birlikte yazdığı karşı oy gerekçesinde, "Aynı konumda olan bir bölüm meslek lisesi mezunlarına bir imtiyaz tanınırken, bir bölümüne bu imkanın tanınmaması eşitlik ilkesine aykırıdır" dedi. Son açıklamaları nedeniyle Meclis Başkanı Bülent Arınç ile karşı karşıya gelen Mustafa Bumin'in bu kez nasıl bir tutum sergileyeceği, merak ediliyor.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber