MEB'den Anadolu Lisesi Öğretmeni Açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Kasım 2011 08:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB Anadolu Liselerine yapılan sınavsız öğretmen atamaları ile ilgili olarak bir rota çizebilmiş değil.

Sınavsız atamaların Eğitim-Sen'in davası üzerine durdurulmasından sonra MEB itirazda bulunmuş ve itiraz sonucunu beklemektedir. Davacı Eğitim Sen'de bakanlıkla yaptığı görüşme sonrasında itiraz sonucunu bekleyeceğini açıklamıştır.

Şu anda Anadolu Liselerine sınavsız atanan on binlerce öğretmen var. Bu öğretmenlerle ilgili Eğitim-Sen'in tavrı önemli. Bunu süreç gösterecek fakat uygulamada da sorunlar yaşanmaktadır.

Şöyle ki; Dönüştürülen okullarda (Anadolu Liseleri) hem sınavla atanan hem de sınavsız atanan öğretmenler bulunmaktadır. Bu okulların norm kadroları başlangıçta Anadolu, Genel Lise ayrımına gidilmişken Danıştay tarafından durdurulan düzenlemeyle iki norm birleştirilmişti. Bu okullarda norm kadro fazlası öğretmenler oluşmaya başladı. Hizmet puanına göre sıralama yapıldığında sınav puanına göre atanan öğretmenlerin en düşük puanlı olmaları ile karşı karşıya kalınmaktadır.

Bu durumda hareket tarzının nasıl olacağı konusunda oluşan tereddüdü bir başvuru üzerine cevaplandıran MEB norm kadro fazlasının Sınavla atanan öğretmenin olmaması gerektiğini mütalaa etmiştir.

Aynı şekilde daha önce de Anadolu Lisesi olduğu halde bu yıl sınavsız bu okullara atanan öğretmenlerde de sınavla atananın norm kadro fazlası yapılmaması gerekecektir.

MEB İDDK Kararını beklediğinden konu ile ilgili düzenleme yapamamakta birçok ilde durum adeta idare edilmeye çalışılmaktadır.

Bu durumda olan öğretmenlere emsal oluşturacak bakanlık yazısını sizlerle paylaşıyoruz.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber