Havalar nasıl olacak? - HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Kasım 2011 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Hatay, K.Maraş, Osmaniye ve Adana'nın güney ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görülecek.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Hatay, K.Maraş, Osmaniye ve Adana'nın güney ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Su baskını, sel, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar; kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Antalya çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak. Yağışların; Hatay, K.Maraş, Osmaniye ve Adana'nın güney ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur, doğusu ile zamanla bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları aralıklı yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçecek. Yağışların; Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Pazartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber